Mainos
Mainos
Samassa liemessä
Keskiviikkoisin klo 20
Lisätiedot

Ruoka-alan taiturit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta ratkovat rennon rempseällä otteella arkipäiväisiä ruokahaasteita, kääntäen ongelmat maukkaiksi erävoitoiksi. Reseptien lisäksi Pipsa ja Meri-Tuuli tarjoavat kotikokeille niksejä ja eväitä; kattaukset ja ruoka-annokset ovat näyttäviä, mutta ilon kautta tehtyjä.

Samassa liemessä

Jakso 3: Täytetty bataatti

Samassa liemessä -ohjelman reseptillä valmistettu pehmeä ja makea bataatti sopii täydellisesti hummuksen ja papujen kanssa. Voit varioida täytteitä loputtomiin sen mukaan, mitä kaapistasi sattuu löytymään.

2:lle

  • 2 bataattia
  • 1 prk (n. 300 g) mustapapuja
  • kourallinen tuoretta korianteria
  • 2 kevätsipulia
  • 1 avokado
  • 1 limetti
  • 2–3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 dl hummusta

Valmistusohje

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pese bataatit ja tee niihin muutama reikä haarukalla, muuten ne räjähtävät uunissa.

Laita bataatit uuniin ritilälle ja paista niitä, kunnes ne ovat pehmeitä, yleensä noin 45 minuuttia riittää. Kokeile bataatteja silloin tällöin haarukalla. Kun haarukka uppoaa bataatteihin vaivattomasti, ne ovat kypsiä.

Valuta mustapavut. Huuhtele korianteri ja leikkaa se silpuksi varsineen. Leikkaa kevätsipuli myös silpuksi. Kuutioi avokado ja purista sen päälle limettiä, ettei se ruskistu.

Leikkaa kumpaankin bataattiin kaksi viiltoa vierekkäin ja poista niiden väliin jäävä liha. Näin saat bataattiin ikään kuin pussin. Kaada reikään noin 1 rkl oliiviöljyä ja ripottele hieman suolaa ja mustapippuria. Työnnä reikään sen jälkeen hummusta, papuja ja avokadoa ja lopuksi vielä kevätsipulia ja korianteria. Ripottele päälle sormisuolaa ja mustapippuria ja purista joukkoon loppu limetinmehu.

VINKKI!

Jos sinulla on mikroaaltouuni, voit puolittaa bataattien kypsennysajan. Laita pestyt bataatit mikronkestävälle lautaselle ja kuumenna täydellä teholla 10 minuuttia. Siirrä bataatit uuniin ja paahda vielä 15 minuuttia, kunnes bataatit ovat kypsiä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme