Mainos
Mainos
Samassa liemessä
Keskiviikkoisin klo 20
Lisätiedot

Ruoka-alan taiturit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta ratkovat rennon rempseällä otteella arkipäiväisiä ruokahaasteita, kääntäen ongelmat maukkaiksi erävoitoiksi. Reseptien lisäksi Pipsa ja Meri-Tuuli tarjoavat kotikokeille niksejä ja eväitä; kattaukset ja ruoka-annokset ovat näyttäviä, mutta ilon kautta tehtyjä.

Samassa liemessä

Jakso 3: Vuohenjuustoquiche

Samassa liemessä -ohjelman reseptillä valmistettu Quiche eli suolainen piirakka syntyy kaupan valmistaikinasta, ja saa seurakseen raikkaan salaatin. Maistuu myös kylmänä jääkaapista.

6:lle

  • n. 10 tomaattia
  • 450 g kuorellista ”halon mallista” vuohenjuustoa
  • 1 suolainen valmistaikina
  • 1 rkl dijoninsinappia

Yrttiöljy

  • 1 dl oliiviöljyä
  • kourallinen tuoreita yrttejä (mm. basilikaa, timjamia, ruohosipulia, salviaa)
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa
  • Mustapippuria

Valmistusohje

Lämmitä uuni 190 asteeseen. Leikkaa tomaatit ja juusto yhtä paksuiksi viipaleiksi.

Vuoraa piirakkavuoka leivinpaperilla. Kauli taikina ja levitä se vuokaan. Sivele pohjalle sinappi ja lado sitten vuokaan vuorotellen tomaattia ja juustoa. Sivele pinta noin puolella öljyseoksesta.

Paista piirakkaa noin 35 minuuttia. Ota piirakka uunista, sivele pinta lopulla öljyllä ja anna jäähtyä ainakin 10 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoa vihreän salaatin kanssa.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme