Mainos
Mainos
Samassa liemessä
Keskiviikkoisin klo 20
Lisätiedot

Ruoka-alan taiturit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta ratkovat rennon rempseällä otteella arkipäiväisiä ruokahaasteita, kääntäen ongelmat maukkaiksi erävoitoiksi. Reseptien lisäksi Pipsa ja Meri-Tuuli tarjoavat kotikokeille niksejä ja eväitä; kattaukset ja ruoka-annokset ovat näyttäviä, mutta ilon kautta tehtyjä.

Samassa liemessä

Jakso 4: Currykaalipaistos

Kaali on varsinaista terveysruokaa. Samassa liemessä -ohjelman reseptissä Kookos, curry ja quinoa tuovat aivan uuden makuelämyksen perinteisten kaaliruokien rinnalle.

Ainekset

  • ½ valkokaalia tai 1 pieni varhaiskaali
  • n. 2 rkl intialaista curryjauhetta
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • 1 tl korianterinsiemeniä
  • loraus vettä
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1 dl rusinoita
  • 2 rkl siirappia
  • suolaa
  • rypsiöljyä paistamiseen

Quinoapopcorn

  • 2 dl quinoa
  • 1 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Valmista ensin quinoapopcorn.

Silppua kaali ohuiksi suikaleiksi. Lorauta pari kolme ruokalusikallista öljyä isoon wokkiin tai korkeareunaiseen pannuun ja kuumenna. Lämmitä curry, sinapinsiemenet ja korianterinsiemenet öljyssä ja lisää kaalia sen verran kun pannuun mahtuu. Jos pannu on pieni, kaalin voi paistaa erissä ja yhdistää loppumaustamista varten vaikka kattilassa.

Kääntele kaalisuikaleita koko paistamisen ajan, etteivät ne pala. Lisää tarvittaessa tilkka vettä, jos kaali tuntuu kuivuvan liian nopeasti. Lisää lopuksi kookoshiutaleet ja rusinat ja mausta seos siirapilla ja suolalla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme