Mainos
Mainos
Samassa liemessä
Keskiviikkoisin klo 20
Lisätiedot

Ruoka-alan taiturit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta ratkovat rennon rempseällä otteella arkipäiväisiä ruokahaasteita, kääntäen ongelmat maukkaiksi erävoitoiksi. Reseptien lisäksi Pipsa ja Meri-Tuuli tarjoavat kotikokeille niksejä ja eväitä; kattaukset ja ruoka-annokset ovat näyttäviä, mutta ilon kautta tehtyjä.

Samassa liemessä

Jakso 4: Mustariisisalaatti

Valkoisen riisin haastaja mustariisi sopii hyvin salaattiin. Samassa liemessä -ohjelman ohjeessa paahdetut munakoisot, valkosipuli sekä babypinaatti solahtavat mausteisen kastikkeen sekaan. Kasvissyöjän herkkuruokaa.

10:lle

  • 2 munakoisoa
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • 4 dl mustariisiä
  • babypinaatti
  • 1 granaattiomena
  • 1 puntti tuoretta tilliä

Kastike

  • 1 paahdettu valkosipuli
  • 1 tl juustokuminansiemeniä
  • 1 tl aniksen siemeniä
  • 1 tl ruskeita sinapinsiemeniä
  • 2 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl chililastuja

Valmistusohje

Leikkaa munakoisosta pituussuunnassa senttimetrin paksuisia viipaleita vuorotellen joka sivulta, kunnes jäljelle jää sienimäinen keskusta. Heitä keskusta pois ja kuutioi kuoripalat 1 x 1 cm kuutioiksi. Levitä munakoisokuutiot leivinpaperin päälle uunipellille ja pirskottele oliiviöljyllä. Ripottele päälle suolaa. Aseta pellille myös kokonainen valkosipuli kuorineen. Paahda 200-asteisessa uunissa ruskeiksi (noin 30 minuuttia) ja käännä munakoisokuutiot kerran kesken paiston. Nosta uunista ja anna jäähtyä.

Keitä musta riisi pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi suolatussa vedessä.

Tee kastike. Kuori paahtunut valkosipuli varovasti auki ja purista valkosipulin pehmeä liha lasipurkkiin. Hiero maustesiemeniä kevyesti rikki huhmareessa ja lisää ne ja loput kastikkeen ainekset purkkiin. Sulje purkki tiiviisti ja ravista hyvin, jotta ainekset sekoittuvat. Tarkista maku.

Pese ja kuivaa babypinaatti. Kuori granaattiomena ja irroita siemenet kalvoista sormin. Nypi puolet tillistä koristeiksi ja hienonna loput.

Sekoita paahdetut munakoisot varovasti riisin sekaan. Lisää hienonnettu tilli ja puolet salaatinkastikkeesta. Kääntele varovasti sekaisin.

Kokoa salaatti. Sekoita babypinaatti riisin sekaan. Kasaa riisi tarjoiluvadille. Lado päälle granaattiomenansiemenet ja koristele tillillä. Valuta vielä loppu kastike salaatille pöydässä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme