Mainos
Mainos
Samassa liemessä
Keskiviikkoisin klo 20
Lisätiedot

Ruoka-alan taiturit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta ratkovat rennon rempseällä otteella arkipäiväisiä ruokahaasteita, kääntäen ongelmat maukkaiksi erävoitoiksi. Reseptien lisäksi Pipsa ja Meri-Tuuli tarjoavat kotikokeille niksejä ja eväitä; kattaukset ja ruoka-annokset ovat näyttäviä, mutta ilon kautta tehtyjä.

Samassa liemessä

Jakso 4: Nokkospizza

Samassa liemessä -ohjelman reseptissä kesäisen kotipihan puskista saattaa löytyä aineksia pizzaan, sillä myös nokkoset sopivat suussasulavan rapsakan pizzan höysteeksi!

Kolme–neljä pizzaa

    Taikina

    • 4 dl vettä
    • 1 ps kuivahiivaa
    • 1 tl suolaa
    • ripaus sokeria
    • 2 rkl oliiviöljyä
    • n. 9 dl vehnäjauhoja
    • Lisäksi ripaus vehnäjauhoja kaulitsemiseen

    Täytteeksi

    • oliiviöljyä
    • 1 l tuoreita nokkosenlehtiä
    • 3 buffalomozzarellaa
    • 1 ruukku basilikaa
    • suolaa
    • chilirouhetta

    Valmistusohje

    Lisää 42-asteiseen veteen hiiva, suola, sokeri ja oliiviöljy sekä 1 dl jauhoja. Sekoita ja anna hiivan käynnistyä viitisen minuuttia. Lisää loput jauhoista vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa 10 minuuttia. Peitä kulho keittiöliinalla ja anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi. Kostuta taikinan pintaa ruiskupullolla kesken nostatuksen, ettei se pääse kuivumaan.

    Kaada pannuun oliiviöljyä niin, että sen pohja peittyy. Kuumenna ja paista nokkosenlehdet muutama kerrallaan rapeiksi – kun öljy on tarpeeksi kuumaa lehdet alkavat heti tiristä ja ne kypsyvät muutamassa sekunnissa. Nosta pihdeillä talouspaperille kuivumaan.

    Kuumenna uuni 250 asteeseen. Jaa taikina kolmeen neljään palaan ja muotoile palloiksi. Kauli taikinapallot puolen sentin paksuisiksi pizzalevyiksi.

    Pirskottele pizzapohjille oliiviöljyä ja revi mozzarellat niille. Jaa tiristetyt nokkosenlehdet pizzoille ja heitä muutama basilikan lehti sinne tänne. Mausta suolalla ja paista uunissa noin 6 minuuttia tai kunnes pizzat ovat kypsiä ja saaneet kauniin värin. Rouhi pizzojen päälle chiliä, kun ne tulevat uunista, ja tarjoile heti.

    Mainos

    Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme