Mainos
Mainos
Samassa liemessä
Keskiviikkoisin klo 20
Lisätiedot

Ruoka-alan taiturit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta ratkovat rennon rempseällä otteella arkipäiväisiä ruokahaasteita, kääntäen ongelmat maukkaiksi erävoitoiksi. Reseptien lisäksi Pipsa ja Meri-Tuuli tarjoavat kotikokeille niksejä ja eväitä; kattaukset ja ruoka-annokset ovat näyttäviä, mutta ilon kautta tehtyjä.

Samassa liemessä

Jakso 4: Papumuhennos

Pavut ovat mitä mainiointa pikaruokaa. Toki niitä voi keitellä tunteja padassa, mutta tässä Pipsan Samassa liemessä -ohjelman ohjeessa proteiinipitoinen papumuhennos kypsyy 10 minuutissa.

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ chilipalko
  • oliiviöljyä
  • 1 tlk papuja, omia suosikkejani ovat musta- ja valkopavut
  • 2 dl puna- tai valkoviiniä tai vettä
  • 2 dl babypinaattia tai rucolaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • (parmesanjuustoa)

Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Viipaloi vielä chili.

Kuullota sipuleita ja chiliä öljyssä noin 3 minuuttia. Lisää pavut ja sekoita. Lisää viini tai vesi. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes neste on haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ota kattila tulelta ja lisää pinaatti tai rucola. Raasta halutessasi päälle parmesanjuustoa ja tarjoile heti.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme