Mainos
Mainos
Samassa liemessä
Keskiviikkoisin klo 20
Lisätiedot

Ruoka-alan taiturit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta ratkovat rennon rempseällä otteella arkipäiväisiä ruokahaasteita, kääntäen ongelmat maukkaiksi erävoitoiksi. Reseptien lisäksi Pipsa ja Meri-Tuuli tarjoavat kotikokeille niksejä ja eväitä; kattaukset ja ruoka-annokset ovat näyttäviä, mutta ilon kautta tehtyjä.

Samassa liemessä

Jakso 4: Ruusupavlova

Tämä Samassa liemessä -ohjelman kermaunelma on niin kevyt, että se sulaa suuhun. Näyttävän näköinen kukilla koristeltu pavlova sopii hienosti kesäiseen juhlapöytään. Ripaus ruusuvettä tuo kakkuun ylellisyyttä.

Ainekset

  • 3 kananmunan valkuaista
  • 1 rkl Maizenaa
  • 2½ dl sokeria
  • 1 tl ruusuvettä

Tarjoiluun

  • 2 dl kuohukermaa
  • tuoreita marjoja
  • syötäväksi kelpaavia ruusun terälehtiä
  • Pistaaseja

Valmistusohje

Lämmitä uuni 150 asteeseen ja vuoraa pelti leivinpaperilla.

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaisia sähkövatkaimella, kunnes massa on täysin kovaa eikä valu kulhosta, vaikka kääntäisit sen ylösalaisin. Lisää lopuksi sokeri ja Maizena ja jatka sekoittamista, kunnes massa on kiiltävää. Lisää viimeiseksi ruusuvesi

Levitä massa pellille ympyrän muotoon tai kahdeksi ympyräksi. Tee keskelle pienet kolot täytettä varten. Laita pelti uuniin ja anna pavlovan kypsyä noin 45 minuuttia. Marenki saa jäädä keskeltä hieman raa'aksi.

Anna pavlovan jäähtyä kokonaan ennen täyttöä. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja kumoa pavlovan keskelle. Koristele marjoilla, ruusun terälehdillä ja pistaaseilla.

Vinkki: Pavlovan voi valmistaa hyvissä ajoin kaappiin odottamaan. Vatkaa vain kerma ja koristele pavlova juuri ennen tarjoilua. Voit täyttää pavlovan myös jäätelöllä tai turkkilaisella jugurtilla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme