Mainos
Mainos
Samassa liemessä
Keskiviikkoisin klo 20
Lisätiedot

Ruoka-alan taiturit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta ratkovat rennon rempseällä otteella arkipäiväisiä ruokahaasteita, kääntäen ongelmat maukkaiksi erävoitoiksi. Reseptien lisäksi Pipsa ja Meri-Tuuli tarjoavat kotikokeille niksejä ja eväitä; kattaukset ja ruoka-annokset ovat näyttäviä, mutta ilon kautta tehtyjä.

Samassa liemessä

Jakso 4: Syreenisiirappidrinkki

Samassa liemessä -ohjelman kesäinen janojuoma syntyy syreenisiirapista ja vissy-vedestä. Ihana vaihtoehto kaupan valmislimuille, ja kauniin värinen!

Ainekset

  • jäitä
  • Novelle kivennäisvettä
  • syreenisiirappia

Syreenisiirappi

  • 3 dl syreeninkukkia
  • 2½ dl vettä
  • 2½ dl sokeria
  • 4 mustikkaa (ei pensasmustikoita)
  • 2 tl sitruunan mehua

Valmistusohje

Puhdista kukat ja tarkista, että niissä ei ole ötököitä. Kiehauta vettä ja sokeria kattilassa, kunnes sokeri liukenee veteen ja seos paksunee siirapiksi. Laita kukat, mustikat ja sitruunamehu lämpöä kestävään lasipurkkiin ja kaada kuuma siirappi niiden päälle. Peitä purkki talouspaperilla tai keittiöliinalla ja anna jäähtyä huoneenlämmössä nelisen tuntia. Kaada siirappi siivilän läpi lasipulloon ja jäähdytä jääkaapissa. Siirappi säilyy jääkaapissa monta kuukautta.

Tee drinkki laittamalla laseihin jäitä. Kaada päälle 1 osa siirappia ja pidennä 4 osalla kivennäisvettä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme