Mainos
Mainos
Samassa liemessä
Keskiviikkoisin klo 20
Lisätiedot

Ruoka-alan taiturit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta ratkovat rennon rempseällä otteella arkipäiväisiä ruokahaasteita, kääntäen ongelmat maukkaiksi erävoitoiksi. Reseptien lisäksi Pipsa ja Meri-Tuuli tarjoavat kotikokeille niksejä ja eväitä; kattaukset ja ruoka-annokset ovat näyttäviä, mutta ilon kautta tehtyjä.

Samassa liemessä

Jakso 4: Tofuramen

Samassa liemessä -ohjelman Meri-Tuulilla on hallussaan pistämätön tofun marinoimisohje. Näillä ohjeilla syntyy ihanaa mieltä lämmittävää keitosta vaativankin kasvissyöjän makuun.

Marinoitu tofu

  • 1 pkt (n. 300g) kiinteää tofua
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 cm:n pala inkivääriä
  • 1 tl aniksen siemeniä
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl hunajaa
  • ½ tl valkopippuria
  • 1 tl seesamiöljyä
  • (ripaus chilijauhetta)
  • rypsiöljyä paistamiseen

Ramenkeitto

  • 2 kananmunaa
  • 200 g soba- eli tattarinuudeleita
  • 1½ l kasvislientä
  • 1 kevätsipulin varsi
  • 12 siitakesientä
  • 5 ohutta viipaletta inkivääriä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 tl seesamiöljyä
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 paksoikaalia
  • 100 g pakastettuja soija- eli edamamepapuja

Tarjoiluun

  • 1 dl kevätsipulia tai korianteria

Valmistusohje

Kuumenna rypsiöljyä pannussa ja nosta tofut öljyyn. Paista tofukuutiot joka laidalta rapeiksi. Valuta paperilla sillä välin, kun valmistat keiton.

Kiehauta kattilallinen vettä ja laske kananmunat siihen. Keitä tasan 7 minuuttia ja nosta lusikalla jääveteen jäähtymään. Laita nuudelit samaan kattilaan ja anna hautua kypsäksi kuumassa vedessä, noin kolme minuuttia. Nosta pois vedestä ja valuta.

Valmista ramenliemi. Lämmitä kasvisliemi kattilassa. Puolita kevätsipuli pituussuunnassa, viipaloi siitakesienet ja laita ne inkiväärin kanssa liemeen hautumaan. Lisää soijakastike, seesamiöljy ja riisiviinietikka ja keitä lientä hiljalleen 10 minuuttia kannen alla.

Jaa nuudelit kulhoihin. Puolita paksoit, pese ne huolellisesti, jaa kulhoihin. Sulata edamamepavut siivilässä lämpimän veden alla ja lisää kulhoihin. Kuori kananmunat ja puolita.

Lisää tofukuutiot liemeen ja kiehauta sen verran, että ne lämpenevät. Jaa liemi kulhoihin. Asettele päälle kananmunanpuolikkaat ja viimeistele yrteillä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme