Mainos
Mainos
Samassa liemessä
Keskiviikkoisin klo 20
Lisätiedot

Ruoka-alan taiturit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta ratkovat rennon rempseällä otteella arkipäiväisiä ruokahaasteita, kääntäen ongelmat maukkaiksi erävoitoiksi. Reseptien lisäksi Pipsa ja Meri-Tuuli tarjoavat kotikokeille niksejä ja eväitä; kattaukset ja ruoka-annokset ovat näyttäviä, mutta ilon kautta tehtyjä.

Samassa liemessä

Jakso 5: Ananasgazpacho

Tässä Samassa liemessä -ohjelman reseptissä kylmän tomaattikeiton haastaja on ananas. Ihanan raikas aurinkohedelmä sopii hyvin hellepäivään. Laihduttajalle myös mukava välipala, jos ei lotraa liikaa öljyn kanssa.

Ainekset

  • 1 iso tuore ananas
  • 2 kurkkua
  • 3 dl tuoretta ananasmehua
  • 1 vihreä jalapeno
  • 1 kevätsipuli
  • 1 rkl limetin mehua
  • 2 tl merisuolaa
  • kourallinen tuoretta korianteria
  • 3 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Kuori ja paloittele ananas ja poista kova keskus. Ota sivuun kolmasosa ananaksesta ja puolet kurkusta sekä korianteri. Laita kaikki loput ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu ananas ja kurkku sekä puolet korianterista. Surauta muutaman kerran niin, että keittoon jää vähän tekstuuria. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Laita keitto jääkaappiin ja anna jäähtyä ainakin tunnin verran, jotta maut tasoittuvat. Sekoita uudelleen ja tarkista maku vielä kerran.

Kaada gazpacho laseihin ja koristele lopulla korianterilla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme