Mainos
Mainos
Samassa liemessä
Keskiviikkoisin klo 20
Lisätiedot

Ruoka-alan taiturit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta ratkovat rennon rempseällä otteella arkipäiväisiä ruokahaasteita, kääntäen ongelmat maukkaiksi erävoitoiksi. Reseptien lisäksi Pipsa ja Meri-Tuuli tarjoavat kotikokeille niksejä ja eväitä; kattaukset ja ruoka-annokset ovat näyttäviä, mutta ilon kautta tehtyjä.

Samassa liemessä

Jakso 5: Jalopeno-maissileipä

Samassa liemessä -ohjelman reseptillä tehtyä lämpimän mausteista maissileipää voi dippailla tuliseen pataan tai syödä sellaisenaan, vaikka kaakaon kanssa.

Ainekset

  • n. 100 g jalapeñoja
  • 1 tlk (n. 300g) maissia
  • 150 g voita + nokare vuoan rasvaamiseen
  • 2½ dl sokeria
  • 2 munaa
  • 3 dl piimää
  • 1½ dl maissijauhoja
  • 1½ dl polentaa
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl soodaa

Valmistusohje

Silppua jalapeñot pienemmiksi. Leikkaa leivinpaperista vuoan (n. 40 x 30 cm) pohjan muotoinen kaistale ja vuoraa sekä voitele vuoka.

Sulata voi kasarissa. Yhdistä sokerin kanssa ja vatkaa voimakkaasti, lisää kananmuna kerrallaan seokseen. Lisää piimä ja sekoita tasaiseksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä piimäseokseen. Lisää maissit ja jalapeñot ja kääntele taikinaan. Kaada taikina voideltuun vuokaan.

Paista leipää 175-asteisen uunin keskiosassa noin 25 minuuttia tai kunnes se on juuri ja juuri kypsynyt. Jäähdytä kunnolla ennen leikkaamista kuutioiksi.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme