Mainos
Mainos
Samassa liemessä
Keskiviikkoisin klo 20
Lisätiedot

Ruoka-alan taiturit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta ratkovat rennon rempseällä otteella arkipäiväisiä ruokahaasteita, kääntäen ongelmat maukkaiksi erävoitoiksi. Reseptien lisäksi Pipsa ja Meri-Tuuli tarjoavat kotikokeille niksejä ja eväitä; kattaukset ja ruoka-annokset ovat näyttäviä, mutta ilon kautta tehtyjä.

Samassa liemessä

Jakso 5: Juusto- ja leikkelelauta

Samassa liemessä -ohjelman reseptissä brunssille tai illanistujaisiin sopii suurempikin tarjoiluastia, jolle voi asetella naposteltavaa laidasta laitaan, mutta tyylillä!

Laudalle esimerkiksi

  • 3–5 eri juustoa
  • 2–3 leikkelettä
  • paahdettuja pähkinöitä
  • erilaisia keksejä
  • hedelmiä
  • suolakurkkuja
  • hummusta
  • hilloja
  • koristeeksi tuoreita yrttejä ja syötäviä kukkia

Valmistusohje

Varaa 75–100 g juustoa per syöjä riippuen siitä, onko tarjolla muutakin syötävää vai onko pääpaino juustolaudassa. Valitse 3–5 juustoa – mitä enemmän vaihtoehtoja on, sen vähemmän yksittäiset juustot erottuvat. Juustomestareilta saa hyviä suosituksia. Omia suosikkejamme ovat erittäin kypsä brie, langres, roquefort ja pitkään kypsytetty gouda.

Leikkeleitä ja makkaroita on hyvä varata noin 30 g / henkilö. Ilmakuivattu kinkku ja kuivamakkarat, kuten fuet tai chorizo, toimivat hyvin tarjottimella. Maksapatee on myös loistava lisä!

Juustokiekot voi laittaa kokonaisina ja kovat juustot joko viipaloida tai kuutioida valmiiksi. Isot juustot voi jakaa muutamaan lohkoon. Ota juustot huoneenlämpöön muutamaa tuntia ennen tarjoilua, jotta niiden maku aukeaa.

Hillot voit ostaa kaupasta valmiina tai tehdä itse. Tämä on myös loistava tilaisuus penkoa kaapeista esille kaikki lahjaksi saadut herkuttelusäilykkeet.

Aloita asettelemalla juustot laudalle. Laita seuraavaksi leikkeleet ja ryhmittele loput valitsemasi herkut sinne tänne laudalle – mitä runsaamman laudan saat rakennettua, sen kauniimpi lopputulos.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme