Mainos
Mainos
Samassa liemessä
Keskiviikkoisin klo 20
Lisätiedot

Ruoka-alan taiturit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta ratkovat rennon rempseällä otteella arkipäiväisiä ruokahaasteita, kääntäen ongelmat maukkaiksi erävoitoiksi. Reseptien lisäksi Pipsa ja Meri-Tuuli tarjoavat kotikokeille niksejä ja eväitä; kattaukset ja ruoka-annokset ovat näyttäviä, mutta ilon kautta tehtyjä.

Samassa liemessä

Jakso 5: Kurpitsafrittata

Samassa liemessä -ohjelman reseptissä perinteinen munakas saa uutta potkua hokkaidokurpitsasta. Kullanruskeaksi paistuneesta munakkaasta riittää myös perheen aamupaloille, sillä se säilyy kolme päivää jääkaapissa.

8:lle

  • 10 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • ½ hokkaido- tai butternutkurpitsa
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • muutama oksa tuoretta salviaa

Valmistusohje

Kuori kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsa 2 mm:n paksuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet uunipellille ja pirskottele päälle oliiviöljyä ja ripottele vielä suolaa.

Paahda 180-asteisessa kiertoilmauunissa noin 20 minuuttia tai kunnes viipaleet ovat kypsiä ja saaneet hieman väriä. Alenna uunin lämpötila 160 asteeseen.

Riko kananmunat kulhoon, sekoita niiden rakenne rikki, mausta suolalla ja pippurilla.

Lado kurpitsaviipaleet vuokaan, kaada päälle kananmunaseosta ja laita sinne tänne muutama salvianlehti. Jatka kerrostamista, kunnes vuoka on täynnä. Koristele lopuksi pinta muutamalla salvianlehdellä. Paista 160-asteisessa uunissa kypsäksi, noin 40 minuuttia. Kypsyyden tunnistaa, kun taputtaa kämmenellä frittataa keskeltä – kypsä frittata ei hytise tai painu sisään vaan on napakka kuin pomppulinnan kylki!

Anna frittatan levähtää huoneenlämmössä ennen kuin leikkaat sen annospaloiksi ja tarjoat. Kypsä frittata säilyy jääkaapissa kolme päivää.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme