Mainos
Mainos
Samassa liemessä
Keskiviikkoisin klo 20
Lisätiedot

Ruoka-alan taiturit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta ratkovat rennon rempseällä otteella arkipäiväisiä ruokahaasteita, kääntäen ongelmat maukkaiksi erävoitoiksi. Reseptien lisäksi Pipsa ja Meri-Tuuli tarjoavat kotikokeille niksejä ja eväitä; kattaukset ja ruoka-annokset ovat näyttäviä, mutta ilon kautta tehtyjä.

Samassa liemessä

Jakso 6: Mansikka-mustapippuricrumble

Samassa liemessä -ohjelman Pipsan lempileivonnainen on crumble, koska sitä voi tehdä melkein mistä aineksista tahansa. Tässä ohjeessa on mansikoita, joiden päälle rouhaistaan hieman mustapippuria!

Noin 10 palaa

  • 250 g voita
  • 250 g (n. 4¼ dl) vehnäjauhoja
  • 125 g (n. 1½ dl) kidesokeria
  • 125 g (n. 1½ dl) fariinisokeria
  • 1 l tuoreita mansikoita
  • 1 tl mustapippuria

Lisäksi

  • jäätelöä tai ranskankermaa

Valmistusohje

Lämmitä uuni 190 asteeseen. Nypi voi, jauhot ja sokerit kulhossa hiekkamaiseksi seokseksi. Laita hetkeksi jääkaappiin.

Pese mansikat ja poista niiden kannat. Leikkaa mansikat neljään osaan ja asettele ne noin 25 x 30 cm:n kokoisen uunivuoan pohjalle. Jos mansikat ovat kovin kirpeitä, ripottele päälle hieman tomusokeria. Ripottele päälle mustapippuri.

Murustele taikina mansikoiden päälle. Ravista vuokaa hieman ja tee sormilla mansikoiden väliin koloja, jotta taikinaa pääsee myös marjojen väliin – näin valmiin crumblen seassa on ihanan pehmeitä taikinakohtia. Ei haittaa jos vuoka on kukkuroillaan, sillä paistos kutistuu uunissa.

Paista puolisen tuntia tai kunnes taikina on päältä rapeaa ja kauniin kullankeltaista. Tarjoile jäätelön tai ranskankerman kanssa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme