Mainos
Mainos
Samassa liemessä
Keskiviikkoisin klo 20
Lisätiedot

Ruoka-alan taiturit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta ratkovat rennon rempseällä otteella arkipäiväisiä ruokahaasteita, kääntäen ongelmat maukkaiksi erävoitoiksi. Reseptien lisäksi Pipsa ja Meri-Tuuli tarjoavat kotikokeille niksejä ja eväitä; kattaukset ja ruoka-annokset ovat näyttäviä, mutta ilon kautta tehtyjä.

Samassa liemessä

Jakso 6: Paahdettu tomaattikastike

Mikään ei voita itse tehtyä tomaattikastiketta, ja sen tekeminen on helppoa. Samassa liemessä -ohjelman ohjeella syntyvä paahdettu tomaattikastike muuntuu myös pastakastikkeeksi tai keitoksi, kun sitä jatkaa kasvisliemellä.

Ainekset

  • n. 1 kg kypsiä tomaatteja
  • ja (mikä tahansa lajike)
  • n. 500 g sipuleita (mikä tahansa lajike)
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • oliiviöljyä
  • n 2 tl suolaa + lisää maustamiseen
  • pari oksaa yrttejä (esim. rosmariinia, oreganoa tai meiramia)
  • (tuoretta chiliä)
  • mustapippuria
  • (sokeria)

Valmistusohje

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Puolita tomaatit ja lohkoa isoimmat muutamaan osaan, kirsikkatomaatit voi jättää kokonaisiksi. Levitä tomaatit uunipellille. Leikkaa sipulit kuorineen puoliksi, pienimmät voi jättää kokonaisiksi. Lisää sipulit pellille, samoin kokonainen valkosipuli kuorineen. Valuta päälle oliiviöljyä ja ripottele suolaa, noin 2 tl. Lisää muutama yrtin oksa ja halutessasi tuoretta chiliä.

Paahda kasviksia uunin keskiosassa, kunnes tomaatteihin tulee tummia paahtuneita pilkkuja. Laske sitten uunin lämpötilaa 160 asteeseen ja anna kasvisten hautua, kunnes sipulit ovat täysin kypsiä, noin 45 minuuttia.

Ota pelti uunista hetkeksi jäähtymään. Nosta tomaatit lusikalla isoon kannuun tai korkeareunaiseen kulhoon. Nypi sipuleista kuoret ja poista yrteistä kovat oksat. Purista valkosipulista kynsien pehmeä sisus tomaattien sekaan ja kaada loputkin pannun aineksista kannuun mukaan lukien pannuun kerääntynyt herkullinen neste. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi tai jätä kastike halutessasi karkeammaksi. Tarkista maku, mausta suolalla ja mustapippurilla ja lisää tarvittaessa ripaus sokeria, jos kastike tuntuu liian hapokkaalta.

VINKKI!

Kastikkeeseen voi paahtaa myös esimerkiksi paprikaa, munakoisoa ja kesäkurpitsaa – melkein mitä vain vihanneslokerosta löytyy!

Valmis kastike säilyy jääkaapissa neljä päivää, mutta se kestää hyvin myös pakastamista.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme