Mainos
Mainos
Samassa liemessä
Keskiviikkoisin klo 20
Lisätiedot

Ruoka-alan taiturit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta ratkovat rennon rempseällä otteella arkipäiväisiä ruokahaasteita, kääntäen ongelmat maukkaiksi erävoitoiksi. Reseptien lisäksi Pipsa ja Meri-Tuuli tarjoavat kotikokeille niksejä ja eväitä; kattaukset ja ruoka-annokset ovat näyttäviä, mutta ilon kautta tehtyjä.

Samassa liemessä

Jakso 6: Sosekeittoa paahdetuista juureksista ja kikhernekrutongit

Tässä Samassa liemessä -ohjelman ohjeessa sosekeiton ainekset paahdetaan ensin uunissa, mikä tekee keitosta erityisen täyteläistä ja herkullista. Tarjoa sopan kanssa rapsakoita kikhernekrutonkeja

Keiton ainekset

  • 1,5 kg erilaisia juureksia ja vihanneksia, esimerkiksi porkkanaa, raitajuurta, kurpitsaa, fenkolia, parsakaalia, sipulia, valkosipulia ja kirsikkatomaattia
  • muutama oksa tuoreita yrttejä (esim. rosmariinia, timjamia, persiljaa, salviaa tai oreganoa)
  • n. 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • n. 8 dl vettä

Kikhernekrutonkien ainekset

  • 1 tlk (n. 300 g) kikherneitä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 tl savupaprikajauhetta
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1 tl chilirouhetta
  • 1 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje


Keitto
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Kuori juurekset ja kasvikset. Poista kuivahtaneet kannat tai pilaantuneet osat. Pilko kaikki samankokoisiksi paloiksi, jotta ne kypsyvät yhtä aikaa.

Levitä palat uunipellille, lisää yrtit ja valuta päälle oliiviöljyä. Ripottele päälle suolaa, sekoita ja levitä palat vielä tasaisesti pellille. Paahda uunin keskiosassa, kunnes juurekset ovat kypsiä. Vedä paahtuneista yrteistä kova oksa pois.

Anna ainesten jäähtyä hetki pellillä ja laita ne sitten tehosekoittimeen. Lisää 5 dl vettä ja soseuta. Lisää vettä, kunnes saat sileän ja lusikoitavan keiton. Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita.

Kikhernekrutongit
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Huuhtele kikherneet lävikössä ja kuivaa ne talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Heitä irronneet kuoret pois.

Laita kuivatut kikherneet kulhoon ja lisää mausteet ja öljy. Levitä herneet isolle uunipellille ja paahda niitä noin puolisen tuntia. Sekoita välillä. Anna kikherneiden jäähtyä pellillä, jolloin ne rapeutuvat vielä lisää.

Kikhernekrutongit säilyvät ilmatiiviissä astiassa muutaman viikon ajan.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme