Mainos
Mainos
Samassa liemessä
Keskiviikkoisin klo 20
Lisätiedot

Ruoka-alan taiturit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta ratkovat rennon rempseällä otteella arkipäiväisiä ruokahaasteita, kääntäen ongelmat maukkaiksi erävoitoiksi. Reseptien lisäksi Pipsa ja Meri-Tuuli tarjoavat kotikokeille niksejä ja eväitä; kattaukset ja ruoka-annokset ovat näyttäviä, mutta ilon kautta tehtyjä.

Samassa liemessä

Jakso 8: Broccoli-stirfry

Wokkipannulla paistuva parsakaali, vihannekset ja pähkinät ovat terveysruokaa, mutta maku on taivaallinen, sillä Samassa liemessä -ohjelman Pipsan ja Meri-Tuulin mausteilla tämä ateria nousee aivan uusiin ulottuvuuksiin.

4:lle

  • 1 parsakaali
  • 1 punainen paprika
  • 1 sipuli
  • 4 cm:n pala inkivääriä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 kevätsipulin vartta
  • 100 g cashewpähkinöitä tai maapähkinöitä
  • rypsiöljyä
  • 1 tl seesamiöljyä
  • (tuoretta chiliä)

Kastike

  • 1 tl sokeria
  • ½ dl osterikastiketta
  • ¼ dl soijakastiketta
  • ½ dl appelsiini- tai omenamehua
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 2 tl maissi- tai perunatärkkelystä
  • 1 dl vettä
  • 1 tl chinese five spice -mausteseosta

Lisäksi

  • keitettyä jasmiiniriisiä tai keitettyjä nuudeleita

Valmistusohje

Sekoita kastikkeen ainekset sekaisin lasissa niin, että tärkkelys ja sokeri liukenevat.

Kuumenna wokpannu ja paahda kuivalla pannulla cashew- tai maapähkinöitä. Pyörittele pähkinöitä koko ajan, kunnes ne ovat kullanruskeita. Kaada kulhoon odottamaan.

Lisää wokkiin rypsiöljyä ja seesamiöljy ja kuumenna todella kuumaksi. Lisää parsakaali, paprikat ja sipulit muutamassa erässä ja paista täydellä lämmöllä koko ajan pannua ravistellen noin 5 minuuttia tai kunnes kasviksiin tulee väriä. Lisää valkosipulit ja inkivääri ja paista, kunnes ne alkavat ruskistua.

Sekoita kastiketta uudestaan pohjaa myöten ja kaada se wokpannuun. Paista, kunnes liemi kiehahtaa. Lisää pähkinät, kevätsipuli ja halutessasi tuoretta chiliä ja tarjoa heti jasmiiniriisin tai nuudeleiden kera.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme