Mainos
Mainos
Samassa liemessä
Keskiviikkoisin klo 20
Lisätiedot

Ruoka-alan taiturit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta ratkovat rennon rempseällä otteella arkipäiväisiä ruokahaasteita, kääntäen ongelmat maukkaiksi erävoitoiksi. Reseptien lisäksi Pipsa ja Meri-Tuuli tarjoavat kotikokeille niksejä ja eväitä; kattaukset ja ruoka-annokset ovat näyttäviä, mutta ilon kautta tehtyjä.

Samassa liemessä

Jakso 8: Kanapullat

Samassa liemessä -ohjelman reseptissä itämaiset kanapullat saavat makunsa mm. inkivääristä ja korianterista. Nuudeleiden kanssa tämä makuhermoja hivelevä keitto maistuu koko perheelle.

4:lle

    Pyörykät

    • 400 g broilerin jauhelihaa
    • 1 valkosipulinkynsi
    • 2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
    • 1 rkl maissitärkkelystä
    • 1 rkl kalakastiketta
    • 1 limetin kuori
    • 1 ruukku korianteria (ota puolet lehdistä talteen, hienonna loput varsineen pulliin)

    Keitto

    • 3 cm:n pala inkivääriä
    • 2 sitruunaruohoa
    • 4 herkkusientä
    • 2 porkkanaa
    • 2 l kanalientä (kuutiosta)
    • 2 kaffirlimen lehteä
    • + halutessasi muita suosikkikasviksia suikaleina, esim. paprikaa, sokeriherneitä, muutama kirsikkatomaatti...
    • 2 rkl kalakastiketta
    • (suolaa)

    Lisäksi

    • 200 g keitettyjä nuudeleita
    • tuoretta korianteria
    • 2 limettiä lohkoina
    • (1 punainen chili siemenet poistettuna ja silputtuna)

    Valmistusohje

    Tee ensin kanapullaseos. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja raasta inkivääri ja limetin kuori. Laita jauheliha kulhoon ja lisää loput ainekset. Sekoita ja jätä hetkeksi marinoitumaan jääkaappiin.

    Tee sitten keitto. Kuori ja viipaloi inkivääri. Hakkaa sitruunaruohoa veitsen lappeella muutamasta kohdasta, jotta maku irtoaa paremmin. Paloittele herkkusienet ja suikaloi porkkanat tikuiksi. Käsittele loputkin soppaan haluamasi kasvikset.

    Mittaa kanaliemi kattilaan. Lisää paloiteltu inkivääri, sitruunaruoho ja kaffirlimen lehdet. Kiehauta ja keitä 10 minuuttia rauhallisella porinalla. Tarkista maku ja mausta kalakastikkeella ja tarvittaessa ripauksella suolaa. Lisää kasvikset ja keitä 5 minuuttia.

    Muotoile kanamassasta kylmällä vedellä kostutetuin käsin lihapullia. Laske kanapullat lusikalla yksi kerrallaan porisevaan liemeen niin, että ne jäävät erilleen toisistaan.

    Anna pullien keittyä näin minuutin verran. Sekoita sitten lientä, jotta pullat kääntyvät ja kypsyvät joka puolelta.

    Keitto on valmista noin 6 minuutin kiehuttelun jälkeen. Tarkista vielä kanapallojen kypsyys ennen tarjoilua ja mausta tarvittaessa suolalla ja kalakastikkeella. Tarjoa nuudeleiden kera ja laita tarjolle korianterinlehtiä, limettilohkoja ja chiliä – näin jokainen ruokailija voi maustaa oman kulhonsa haluamallaan tavalla.

    VINKKI! 

    Tästä keitosta saa helposti kookoskeiton lisäämällä siihen yhden tölkin kookosmaitoa.

    Mainos

    Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme