Mainos
Mainos
Samassa liemessä
Keskiviikkoisin klo 20
Lisätiedot

Ruoka-alan taiturit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta ratkovat rennon rempseällä otteella arkipäiväisiä ruokahaasteita, kääntäen ongelmat maukkaiksi erävoitoiksi. Reseptien lisäksi Pipsa ja Meri-Tuuli tarjoavat kotikokeille niksejä ja eväitä; kattaukset ja ruoka-annokset ovat näyttäviä, mutta ilon kautta tehtyjä.

Samassa liemessä

Jakso 8: Kokonainen nieriä foliossa

Samassa liemessä -ohjelman reseptissä voit unohtaa fileoinnit, kun laitat kalan kokonaisena uuniin. Nieriä sopii niin arkeen kuin juhlaan ja se paistuu kasvisten kanssa samalla pellillä 15-20 minuutissa.

4-6:lle

  • 1 kokonainen nieriä perattuna
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 sitruuna
  • 200 g mahdollisimman pieniä uusia perunoita
  • 1 fenkoli
  • 2–4 pientä porkkanaa
  • 2 kevätsipulia
  • oliiviöljyä
  • 2 rkl pehmeää voita

Valmistusohje

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vuoraa pelti isolla palalla foliota. Laita nieriä folion keskelle ja suolaa ja pippuroi se sisältä ja ulkoa. Leikkaa sitruuna viipaleiksi ja laita muutama viipale kalan masuun.

Leikkaa uudet perunat puoliksi tai neljään osaan. Leikkaa fenkoli ja porkkana ohuiksi viipaleiksi.

Laita kaikki vihannekset kalan ympärille ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kaiken päälle loraus oliiviöljyä ja hiero voi kalan pintaan. Käännä folion reunat kalan päälle tiukasti siten, että kaikki höyry pysyy folion sisässä – tämä höyry kypsyttää kalan ja vihannekset ihanan pehmeäksi.

Laita pelti uuniin ja paista 15-20 minuuttia riippuen kalan koosta. Ota pelti uunista ja avaa folio varovasti. Tarkista vielä kalan ja perunoiden kypsyys.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme