Mainos
Mainos
Samassa liemessä
Keskiviikkoisin klo 20
Lisätiedot

Ruoka-alan taiturit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta ratkovat rennon rempseällä otteella arkipäiväisiä ruokahaasteita, kääntäen ongelmat maukkaiksi erävoitoiksi. Reseptien lisäksi Pipsa ja Meri-Tuuli tarjoavat kotikokeille niksejä ja eväitä; kattaukset ja ruoka-annokset ovat näyttäviä, mutta ilon kautta tehtyjä.

Samassa liemessä

Jakso 8: Korealainen friteerattu kana soijaglaseerauksella

Samassa liemessä -ohjelman reseptin rapsakka friteerattu kana on täynnä makua, ja se tarjoillaan misomajoneesilla, jonka voi tehdä helposti sauvasekoittimella.

4:lle

  • 2½ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 4 kanankoipea
  • 5 dl rypsiöljyä

Soijaglaseeraus

  • 3 rkl hunajaa
  • 1½tl srirachaa
  • 1 rkl sitruunanmehua tai valkoviinietikkaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • ripaus suolaa
  • ripaus chilirouhetta

Lisäksi

  • 4 briossityyppistä sämpylää
  • jäävuorisalaattia
  • 1 annos misomajoneesia

Misomajoneesi sauvasekoittimella

  • 1+1 rkl misotahnaa
  • 1 kananmuna
  • 2 dl huoneenlämpöistä rypsiöljyä
  • ½ tl suolaa
  • puolikkaan sitruunan mehu

Valmistusohje

Valmista misomajoneesi. Mittaa 1 rkl misoa ja kaikki muut ainekset kapeaan korkeaan kannuun. Paina sauvasekoitin kannun pohjalle, käynnistä ja sekoita ainekset majoneesiksi nostamatta sekoitinta. Tarkista maku ja lisää lusikalla sekoittaen toinen lusikallinen misotahnaa ja tarvittaessa vielä suolaa. Laita jääkaappiin.

Sekoita isossa kulhossa tai muovipussissa perunajauhot, leivinjauhe, savupaprikajauhe, suola ja mustapippuri. Leikkaa jokainen kanankoipi kahdeksi samankokoiseksi palaksi niin, että toiseen palaan jää luu. Laita kanapalat kulhoon tai pussiin ja sekoita. Laita öljy lämpiämään isoon paksupohjaiseen kattilaan. Sekoita glaseerauksen ainekset omassa kulhossaan sillä aikaa, kun öljy lämpiää.

Kun öljyn lämpötila on 190 astetta, laske siihen varovasti pihdeillä ensimmäinen kanapala. Jos sinulla ei ole lämpömittaria, testaa ensin palalla leipää. Öljy on tarpeeksi lämmintä, jos leipä paahtuu öljyssä nopeasti. Anna kananpalan paistua muutama minuutti, kunnes pinta alkaa ruskistua. Huomaa että perunajauho ei ruskistu samalla tavalla kuin korppujauho, koska siinä ei ole proteiinia. Käännä kananpala ja jatka paistamista. Kokonaispaistoajaksi riittää noin 6 minuuttia. Nosta kana reikäkauhalla talouspaperille. Paista loput kanapalat samalla tavoin. Voit paistaa kerralla muutaman palan, mutta älä laita kattilaa liian täyteen. Muuten öljyn lämpötila laskee, etkä saa pinnasta rapeaa.

Laita kananpalat kuumana kulhoon, jossa on soijaglaseeraus, ja kääntele. Leikkaa briossit kahtia, voitele ne misomajoneesilla ja laita väliin salaatinlehti ja luuton kananpala. Luupalat voit dipata suoraan majoneesiin ja syödä käsin.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme