Mainos
Mainos
Samassa liemessä
Keskiviikkoisin klo 20
Lisätiedot

Ruoka-alan taiturit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta ratkovat rennon rempseällä otteella arkipäiväisiä ruokahaasteita, kääntäen ongelmat maukkaiksi erävoitoiksi. Reseptien lisäksi Pipsa ja Meri-Tuuli tarjoavat kotikokeille niksejä ja eväitä; kattaukset ja ruoka-annokset ovat näyttäviä, mutta ilon kautta tehtyjä.

Samassa liemessä

Jakso 8: Maissia misomajoneesilla

Tässä Samassa liemessä -ohjelman reseptissä vaihtelua kesägrillailtaviin tuo maissintähkä, joka tarjoillaan misomajoneesin kanssa.

4:lle

  • 4 tuoretta maissintähkää
  • 4 rkl misomajoneesia
  • 1 rkl suolaa

Misomajoneesi sauvasekoittimella

  • 1+1 rkl misotahnaa
  • 1 kananmuna
  • 2 dl huoneenlämpöistä rypsiöljyä
  • ½ tl suolaa
  • puolikkaan sitruunan mehu

Valmistusohje

Valmista misomajoneesi. Mittaa 1 rkl misoa ja kaikki muut ainekset kapeaan korkeaan kannuun. Paina sauvasekoitin kannun pohjalle, käynnistä ja sekoita ainekset majoneesiksi nostamatta sekoitinta. Tarkista maku ja lisää lusikalla sekoittaen toinen lusikallinen misotahnaa ja tarvittaessa vielä suolaa. Laita jääkaappiin.

Keitä iso kattilallinen vettä ja lisää suola. Lämmitä uunin grillivastukset mahdollisimman kuumaksi.

Kuori maissit, mutta älä irrota kuoria vaan käännä ne taaksepäin – niistä on kätevä pitää kiinni.

Laita maissit kattilaan kiehuvaan veteen pystyyn niin, että kuoret jäävät ulos. Keitä noin neljä minuuttia.

Nosta maissit kattilasta pihdeillä ja laita ne grilliritilälle. Paahda maisseihin uunissa kaunis pinta, ja käännä ne kerran paistamisen aikana. Paistamiseen menee noin minuutti per puoli..

Ota maissit uunista, valele niiden pinta majoneesilla ja tarjoile.

Jos haluat tehdä maissit ulkogrillissä, niitä ei tarvitse esikeittää. Upota maissit kuorineen hetkeksi veteen ja grillaa niitä sen jälkeen, kunnes kuoret hiillostuvat, noin 10–15 minuuttia.

Käännä kuoret pois maissin päältä ja sivele maissit majoneesilla.

VINKKI! 

Tuoretta kotimaista maissia saa nykyään kesäisin ilahduttavan usein. Tämä resepti onnistuu toki esikypsytetylläkin maissilla, mutta maku tuoreen kotimaisen ja esikypsennetyn, muoviin käärityn espanjalaisen maissin välillä on valtava.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme