Mainos
Mainos
Samassa liemessä
Keskiviikkoisin klo 20
Lisätiedot

Ruoka-alan taiturit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta ratkovat rennon rempseällä otteella arkipäiväisiä ruokahaasteita, kääntäen ongelmat maukkaiksi erävoitoiksi. Reseptien lisäksi Pipsa ja Meri-Tuuli tarjoavat kotikokeille niksejä ja eväitä; kattaukset ja ruoka-annokset ovat näyttäviä, mutta ilon kautta tehtyjä.

Samassa liemessä

Jakso 8: Pokekulho gochujang-kastikkeella

Tässä on aasialaisen ruoan ystäville kokeilemisen arvoinen resepti. Samassa liemessä -ohjelman ateria syntyy muun muassa punaisesta riisistä, lohesta ja japanilaisista mausteista.

4:lle

  • 3 dl punaista riisiä (tai sushiriisiä)
  • 400 g tuoretta, nahatonta lohta
  • 500 g tuoreita kasviksia (esim. retikkaa, porkkanoita, kurkkua, herkkusieniä, avokadoa, Granny Smith -omenaa)
  • 200 g pakastettuja edamamepapuja
  • tuoreita yrttejä (esim. korianteria, mizunaa, shisolehtiä, kevätsipulia)

Kastike

  • 1 salottisipuli
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1 tl – 1 rkl gochujang-tahnaa
  • 2 tl seesamiöljyä

Lisäksi halutessasi

  • seesaminsiemeniä
  • maapähkinöitä
  • suikaloitua norimerilevää
  • inkivääriä, chiliä

Valmistusohje

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaisesti.

Kuutioi lohi 2 x 2 cm:n paloiksi. Pese kasvikset ja suikaloi, pilko tai leikkaa tikuiksi. Sulata edamamepapuja lämpimässä vedessä pari minuuttia ja valuta.

Tee kastike. Hienonna salottisipuli ja laita muiden ainesten kanssa lasipurkkiin. Ravista sekaisin. Mittaa tulista gochujang-tahnaa mukaan oman maun mukaan tai jätä se halutessasi pois kastikkeesta ja tarjoa lisämausteena pöydässä.

Jaa riisi kulhoihin ja lisää päälle lohi ja kasvikset. Koristele siemenillä ja muilla lisukkeilla ja tarjoile kastikkeen kanssa. Ainekset voi myös kattaa pöytään erikseen, jolloin kukin voi kasata omanlaisensa pokebowlin.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme