Mainos
Mainos
Samassa liemessä
Keskiviikkoisin klo 20
Lisätiedot

Ruoka-alan taiturit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta ratkovat rennon rempseällä otteella arkipäiväisiä ruokahaasteita, kääntäen ongelmat maukkaiksi erävoitoiksi. Reseptien lisäksi Pipsa ja Meri-Tuuli tarjoavat kotikokeille niksejä ja eväitä; kattaukset ja ruoka-annokset ovat näyttäviä, mutta ilon kautta tehtyjä.

Samassa liemessä

Jakso 9: Bifana

Portugalilainen sämpylä tuo vaihtelua burgereille ja kebabeille. Tässä Samassa liemessä -ohjelman versiossa sämpylä täytetään ohuilla porsaan ulkofilelastuilla ja taitavasti maustetulla tomaattipohjaisella liemellä.

Ainekset

  • 1 kg porsaan ulkofilettä
  • 10 valkosipulin kynttä
  • rypsiöljyä
  • 4 laakerinlehteä
  • 1 tlk kokonaisia tölkkitomaatteja + niiden liemi
  • 5 dl valkoviiniä, lagerolutta tai molempia
  • 1 limetin mehu
  • 2 rkl paprikajauhetta
  • 1 plo (95 ml) piripirikastiketta
  • 1 rkl suolaa
  • sämpylöitä

Valmistusohje

Laita porsaan ulkofile pakkaseen jähmettymään, jotta siitä on helpompi leikata ohuita lastuja.

Kuori valkosipulit ja murskaa ne veitsen lappeella. Kuumenna muutama ruokalusikallinen rypsiöljyä kattilassa keskilämmöllä. Lisää valkosipulin kynnet ja laakerinlehdet ja kuullota rauhallisella lämmöllä, kunnes valkosipulit alkavat pehmetä. Lisää tölkkitomaatit. Paista muutama minuutti, ja pidä kattilan kantta suojana, jos tomaatit räiskyvät kovasti – ne alkavat pian kypsyessään hajota ja saostua kastikkeeksi.

Nypi pois laakerinlehdet. Lisää valkoviini tai olut ja limetin mehu. Anna kiehahtaa ja soseuta sitten sauvasekoittimella. Lisää paprikajauhe, piripirikastike ja puolet suolasta. Sekoita, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Liemen kuuluu maistua suolaiselta.

Ota possu pakastimesta. Leikkaa terävällä kokkiveitsellä ulkofileestä niin ohuita lastuja kuin saat. Laita lastut lautaselle ja ripottele lihoille kevyt suola.

Kiehauta liemi uudelleen ja laske lämpöä niin, että liemi porisee rauhallisesti. Lisää possulastut liemeen ja sekoittele pihdeillä. Keitä lihoja 1 minuutti, kunnes ne ovat kypsiä.

Halkaise sämpylä ja täytä se possusuikaleilla suoraan liemestä. Pidä sämpylästä napakasti kiinni ja varo, ettet polta sormiasi. Kasta sämpylä puoliksi keitinliemeen ja laita lautaselle. Syö heti.

VINKKI!

Tässä reseptissä sämpylät ovat yhtä tärkeässä osassa kuin liemi, joka maustaa possun. Jotta maku olisi autenttinen, sämpylöiden tulisi olla mahdollisimman pehmeitä ja vehnäisiä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme