Mainos
Mainos
Samassa liemessä
Keskiviikkoisin klo 20
Lisätiedot

Ruoka-alan taiturit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta ratkovat rennon rempseällä otteella arkipäiväisiä ruokahaasteita, kääntäen ongelmat maukkaiksi erävoitoiksi. Reseptien lisäksi Pipsa ja Meri-Tuuli tarjoavat kotikokeille niksejä ja eväitä; kattaukset ja ruoka-annokset ovat näyttäviä, mutta ilon kautta tehtyjä.

Samassa liemessä

Jakso 9: Paistettu juustovoileipä ja jalopenohillo

Samassa liemessä -ohjelman Pipsa jakaa parhaan toast-reseptinsä. Salaisuus piilee oikeassa juustossa ja leivän voitelussa. Jalopenohillo tuo pikantin säväyksen.

1:lle

  • 1 tl oliiviöljyä
  • 2 palaa leipää
  • 1 rkl voita
  • 6 viipaletta vahvaa goudajuustoa
  • 1 tl makeaa ja vahvaa sinappia
  • (jalopenohilloa, resepti alla)

Jalopenohillo noin 7 dl

  • 500 g jalapenoja
  • 1 punainen paprika
  • 2½ dl hillo-marmeladisokeria
  • 2½ dl siideriviinietikkaa
  • ½ dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • Huom. Käytä muovihanskoja jalapenojen käsittelyyn ja varo niitä leikatessa, ettei mehua osu silmiin.

Valmistusohje

Voitele molemmat leivät molemmin puolin ja asettele juustoviipaleet niiden päälle. Levitä sinappi juuston päälle, lisää halutessasi jalopenohilloa. Nosta yksi leipä toisen päälle kanneksi ja laita paistinpannulle. Aseta päälle paino (mitä tahansa kattilan kansi, joka sattuu olemaan vapaana). Paista keskilämmöllä molemmilta puolilta noin 4 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea ja sisällys muuttunut valuvaksi herkuksi.

Syö vihreän salaatin kera.

Jalopenohillon valmistusohje

Pese jalapenot ja paprika. Poista jalapenoista kannat ja puolita ne pituussuunnassa. Poista siemenet ja leikkaa jalapenot 3 x 3 mm:n kuutioiksi. Poista paprikan kanta ja siemenet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.

Laita jalapenot ja paprika paksupohjaiseen kattilaan ja lisää loput ainekset. Kiehauta ja keitä 3 minuuttia. Purkita kuumana steriloituihin purkkeihin. Jätä purkit jäähtymään huoneenlämpöön ja käy kääntelemässä niitä ylösalaisin muutaman tunnin välein, jotta jalapenokuutiot sekoittuvat tasaisesti nesteeseen. Jatka kääntelemistä, kunnes hyytelö alkaa jähmettyä eivätkä jalapenot enää nouse nesteen pintaan.

VINKKI!

Jos haluat tulisemman hillon, lisää osa jalapenon siemenistä hilloon.  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme