Mainos
Mainos
Samassa liemessä
Keskiviikkoisin klo 20
Lisätiedot

Ruoka-alan taiturit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta ratkovat rennon rempseällä otteella arkipäiväisiä ruokahaasteita, kääntäen ongelmat maukkaiksi erävoitoiksi. Reseptien lisäksi Pipsa ja Meri-Tuuli tarjoavat kotikokeille niksejä ja eväitä; kattaukset ja ruoka-annokset ovat näyttäviä, mutta ilon kautta tehtyjä.

Samassa liemessä

Jakso 9: Simpukkaplatter

Samassa liemessä -ohjelman reseptissä chorizomakkaralla höystetyt sinisimpukat saavat lisäpotkua mm. valkosipulista ja chilistä. Hemmotteluruokaa, joka vie ajatukset Välimerellisiin maisemiin ja tunnelmiin.

Ainekset

  • 1 kg tuoreita sinisimpukoita
  • 150 g chorizomakkaraa
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 4 salottisipulia
  • 3 paahdettua säilykepaprikaa
  • 2 tl chilirouhetta
  • n. 1 tl savupaprikajauhetta
  • 3 dl valkoviiniä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • (oliiviöljyä)

Lisäksi

  • 1 puntti tuoretta korianteria
  • 2 tuoretta vihreää jalapenoa
  • 1 limetti

Valmistusohje

Pese simpukat juoksevan kylmän veden alla, poista parrat, rikkoutuneet kuoret sekä ne, jotka eivät pöytään kopauttaessa sulkeudu. Laita simpukat kulhoon ja jääkaappiin odottamaan.

Kuutioi chorizomakkara. Viipaloi valkosipulinkynnet ohuesti. Hienonna salottisipulit. Valuta paprikat, painele niiden pinta kuivaksi talouspaperilla ja kuutioi.

Ota paksupohjainen kannellinen kattila. Laita chorizokuutiot kattilaan ja ala kuumentaa pikkuhiljaa, kunnes chorizoista irtoaa rasvaa ja ne alkavat ruskistua. Jatka paistamista ja nosta lämpöä, kunnes chorizot ovat tiristyneet rapeiksi. Nosta ne reikäkauhalla kattilasta sivuun lepäämään.

Laske lämpöä keskikovalle ja lisää valkosipulit ja sipulit chorizon rasvaan. Lisää myös tarvittaessa oliiviöljyä, jos makkaroiden rasva ei riitä.

Kuullota sipuleita, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää sitten paprikat, chilirouhe, savupaprikajauhe ja paista hetki. Lisää valkoviini ja kiehauta. Keitä minuutin verran ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa, pippuria tai muita mausteita – liemen tulisi tässä vaiheessa maistua täydelliseltä, sillä sitä on hankala maustaa sen jälkeen, kun simpukat on lisätty.

Lisää simpukat liemeen, sekoita muutaman kerran ja peitä kannella. Anna kypsyä kannen alla 4 minuuttia, ravista kattilaa ja kypsennä vielä 2 minuuttia. Avaa kansi, sekoita pohjaa myöten reikäkauhalla ja nosta liedeltä.

Ota tarjoiluvati kattilan viereen. Irrota simpukoiden kuoret toisistaan, asettele simpukanlihaa sisältävät puolikkaat vadille tiiviisti ja heitä tyhjä puolikas pois. Heitä pois myös avautumattomat simpukat. Lusikoi liemi chorizonpaloineen ja herkullisine haudutettuine mausteineen simpukoiden päälle.

Hienonna korianteria ja suikaloi jalopenot ja ripottele ne simpukoiden päälle. Tarjoa limettilohkojen kera.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme