Mainos
Mainos
Say What
Lisätiedot

Say What on uusi, kahdeksanosainen dokumentaarinen sarja, joka kuljettaa katsojan maapallon ympäri mitä erilaisimpiin maisemiin ja kulttuureihin. Journalistit, MTV3-kanavalta entuudestaan tutut Aino Huilaja ja Nina Rahkola matkaavat mantereiden halki ja avaavat aikamme ilmiöitä.

Say What -ohjelmasarjan tositarinat ilahduttavat, häkellyttävät, ravistelevat ja vievät seikkailuun. Sarja avaa myös ovet maailman kauneuteen ja karuuteen kiehtovalla tavalla mielenkiintoisten ihmisten ja pysäyttävien kohtaloiden kautta

Helly Luv palasi juurilleen Kurdistaniin tekemään musiikkia: "Oli kaksi vaihtoehtoa ja toinen niistä oli se, että lähden sotaan"

Journalisti Nina Rahkola haastattelee Say What -ohjelmassa torstaina 14.12. klo 21 kurdistanilaista poptähteä, joka on noussut julkisesti Isisiä vastaan.

Helly Luv on megaluokan poptähti Kurdistanissa. Hän on asunut pitkään Lahdessa, mutta palaa säännöllisesti juurilleen. Koko maailman tietoisuuteen hän nousi musiikkivideollaan Revolution. Tämän videon vuoksi hän päätyi myös Isisin tappolistalle. 

TIESITKÖ? Kurdistaniksi kutsutaan aluetta, joka levittäytyy neljän valtion, Turkin, Syyrian, Iranin ja Irakin maaperälle. Kurdien mielestä rajat on piirretty väärin, sillä kartalta puuttuu heidän oma valtionsa, itsenäinen Kurdistan.

– Mulla oli kaksi vaihtoehtoa ja toinen niistä oli se, että lähden sotaan. Toinen oli se, että mä käytän mun ääneni ja mun musiikkini ja yritän välittää sen tarinan ja tiedon siitä, mitä täällä tapahtuu, Luv kertoo jaksossa.

Artistia häiritsi se, että hänen ystävänsä ympäri maailmaa juhlivat ja nauttivat elämästä. Samaan aikaan toisaalla sodan vuoksi ihmiset elivät täysin epäinhimillisissä oloissa.

– Lapset kuoli nälkään, koska ihmiset muualla eivät tienneet tästä mitään, Luv kertoo.

– Tai sitten ehkä tiesi, mutta ne sulkivat silmänsä. Mun oli pakko tehdä jotain, artisti toteaa.

Katso artikkelin yltä videolta ote Helly Luvin haastattelusta.

Say What – Suomi 100 – Kurdistan 0 torstaina 14.12. klo 21 MTV3-kanavalla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme