Mainos
Mainos
Say What
Lisätiedot

Say What on uusi, kahdeksanosainen dokumentaarinen sarja, joka kuljettaa katsojan maapallon ympäri mitä erilaisimpiin maisemiin ja kulttuureihin. Journalistit, MTV3-kanavalta entuudestaan tutut Aino Huilaja ja Nina Rahkola matkaavat mantereiden halki ja avaavat aikamme ilmiöitä.

Say What -ohjelmasarjan tositarinat ilahduttavat, häkellyttävät, ravistelevat ja vievät seikkailuun. Sarja avaa myös ovet maailman kauneuteen ja karuuteen kiehtovalla tavalla mielenkiintoisten ihmisten ja pysäyttävien kohtaloiden kautta

Kotimainen uutuussarja vierailee afrikkalaisella timanttikaivoksella – kuvauslupa paikan päälle saatiin pitkän väännön päätteeksi

Say What -ohjelman ensimmäisessä jaksossa torstaina 9.11. MTV3-kanavalla klo 21 matkataan Afrikkaan, Botswanaan.

Afrikan timantti -nimeä kantava Say What -sarjan ensimmäinen jakso on tutkimusmatka Botswanan valtioon. Kahden miljoonan asukkaan valtio on tänä päivänä maailman suurimpia timanttien tuottajia, sillä 1960-luvulla selvisi, että Botswanan maaperässä on valtavat timanttivarannot.

– Botswana on rikastunut jalokivillä ennätysvauhtia – nopeammin kuin yksikään toinen valtio maailmassa, journalisti Aino Huilaja toteaa jaksossa.

– Aikeenamme on selvittää, kuinka pitkälle timanttirikkaudet kantavat, Huilaja jatkaa.

Suomalaisen kuvausryhmän vierailu paikallisella timanttikaivoksella ei ole itsestäänselvyys ja veikin pitkän tovin ennen kuin se varmistui, että Huilaja kuvausryhmineen todella pääsee vierailulle. Paikan päällä ryhmää seurattiin tiukasti.

– Olemme pitkän väännön jälkeen saaneet kuvaus- ja vierailuluvat Orapan kaivokseen, joka sijaitsee suljetussa Orapan kaupungissa, Huilaja toteaa jaksossa.

– Tämä on suurin Botswanan kuudesta kaivoksesta ja yksi suurimpia timanttikaivoksia koko maailmassa, hän jatkaa.

Katso videolta artikkelin yltä esimakua siitä, miltä timanttikaivoksella näyttää!

Say What – Afrikan timantti to 9.11. klo 21 MTV3-kanavalla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme