Mainos
Mainos
Say What
Lisätiedot

Say What on uusi, kahdeksanosainen dokumentaarinen sarja, joka kuljettaa katsojan maapallon ympäri mitä erilaisimpiin maisemiin ja kulttuureihin. Journalistit, MTV3-kanavalta entuudestaan tutut Aino Huilaja ja Nina Rahkola matkaavat mantereiden halki ja avaavat aikamme ilmiöitä.

Say What -ohjelmasarjan tositarinat ilahduttavat, häkellyttävät, ravistelevat ja vievät seikkailuun. Sarja avaa myös ovet maailman kauneuteen ja karuuteen kiehtovalla tavalla mielenkiintoisten ihmisten ja pysäyttävien kohtaloiden kautta

Pysäyttävä dokumenttisarja sai toimittajan luopumaan arkisesta kauneustuotteesta: ”Turha sitä on jeesustella”

MTV3-kanavan uusi dokumenttisarja avaa värikkäitä ikkunoita maailmaan. 

Say What on dokumentaarinen sarja, joka vie katsojan ympäri maailman mitä erilaisimpiin maisemiin ja kulttuureihin. MTV3-kanavalta tutut journalistit Aino Huilaja ja Nina Rahkola matkaavat mantereiden halki ja avaavat aikamme ilmiöitä.

Kahdeksanosaisen sarjan jokaisessa jaksossa vieraillaan eri maassa. Kulttuuria lähestytään kysymyksen tai väitteen avulla. Joskus ennakkoluulot saavat kyytiä, mutta välillä odotukset kävivät toteen tuntuvasti. Rahkola ja Huilaja joutuivat kohtaamaan myös omat ennakkoluulonsa.

– Esimerkiksi Grönlannissa oli omat hetkensä, kun menimme tosi syrjäisiin paikkoihin. Mietimme, että onko tämä todellista, että Tanskaan kuuluvalla alueella eletään tällä tavalla vuonna 2017. Rahtilaiva tuo tavarat kaksi kertaa kesässä tavaraa ja se on siinä, Huilaja hämmästelee.

Sarjan tekeminen on vaikuttanut kaksikon arkeen myös ihan konkreettisesti. Eräässä jaksossa Rahkola käy tutustumassa siihen, miten Intiassa tuotetaan hiustenpidennyksiä.

– Kun sarjaa suunniteltiin ja istuimme ihan ensimmäisissä tuotantopalavereissa, minulla oli hiustenpidennykset päässä. Eipä ole enää, Rahkola naurahtaa.

– Turha sitä on jeesustella, kyseessä on palvelu, minkä voit ostaa rahalla. Mutta joskus on hyvä pysähtyä miettimään, että mihin tämä bisnes perustuu.

Kaksikko myöntää, että ohjelman tekeminen on herättänyt ristiriitaisia tunteita myös omaa ammattia kohtaan.

– Toki on tullut sellaisia hetkiä, kun haluaisi muuttaa todellisuutta tai auttaa jotakuta. On tuntenut tietynlaista kädettömyyttä ja joutunut painiskelemaan sen asian kanssa, että mikä minä olen tuonne menemään ja hyötymään ihmisten tarinoista, Huilaja kuvailee.

– Toisaalta pyrin ajattelemaan asian niin, että näistä asioista on hyvä puhua ja saattaa ne ihmisten tietoisuuteen. Nämä ovat kuitenkin terveitä ajatuksia. Jos niitä ei syntyisi, asiat olisi enemmän vinksallaan.

Yksi Say What -sarjan tavoitteista onkin tuoda uusia, tuoreita näkökulmia vallalla oleviin käsityksiin.

– Esimerkiksi Irakissa vietämme aikaa poptähden kanssa. Joku saattaa kysyä, että miksi käytätte aikaa tähän, kun olisi niin paljon kaikkea muuta, mille pitäisi antaa palstatilaa. Mutta siten yritämme tuoda lisää ulottuvuuksia.

Say What alkaa tänään torstaina 9.11. kello 21 MTV3-kanavalla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme