Mainos
Mainos
Say What
Lisätiedot

Say What on uusi, kahdeksanosainen dokumentaarinen sarja, joka kuljettaa katsojan maapallon ympäri mitä erilaisimpiin maisemiin ja kulttuureihin. Journalistit, MTV3-kanavalta entuudestaan tutut Aino Huilaja ja Nina Rahkola matkaavat mantereiden halki ja avaavat aikamme ilmiöitä.

Say What -ohjelmasarjan tositarinat ilahduttavat, häkellyttävät, ravistelevat ja vievät seikkailuun. Sarja avaa myös ovet maailman kauneuteen ja karuuteen kiehtovalla tavalla mielenkiintoisten ihmisten ja pysäyttävien kohtaloiden kautta

Suomalainen kuvausryhmä päätyi karmiviin otsikoihin Venäjällä: "Tarkoituksena on joko haavoittaa tai tappaa"

MTV3-kanavan uutuusohjelmassa Say What palataan alkuvuodesta 2017 sattuneisiin karmiviin tapahtumiin, joiden keskiöön sarjan kuvausryhmä joutui Itä-Ukrainassa.

Journalisti Aino Huilajan ja Say What -sarjan kuvausryhmän matka Itä-Ukrainassa saa ikävän käänteen, kun venäläisellä uutissivustolla julkaistaan karmiva uutinen.

Torstaina 23.11. MTV3-kanavalla klo 21 nähtävässä jaksossa suomalaisryhmän kierros ukrainalaisella tuhoutuneella tehdasalueella keskeytetään, kun sodankäynti ympärillä yltyy. Ryhmä lähtee tämän vuoksi matkaamaan kohti Kiovaa suunniteltua aiemmin ja junassa yllättävä tieto kantautuu heidän korviinsa.

– Painan linkkiä, ja näytölle avautuu Venäjän puolustusministeriön alainen uutissivusto. Se kertoo Ukrainan armeijan suunnittelevan veristä provokaatiota eli iskua suomalaista kuvausryhmää kohtaan. Tarkoituksena on joko haavoittaa tai tappaa ryhmä ja myöhemmin syyttää teosta Venäjän tukemia separatisteja, Aino Huilaja kertaa kokemuksiaan kirjoittamassaan kommentissa.

Kuvausryhmä selvisi kuitenkin vahingoittumana, eikä vakavaa vaaratilannetta syntynyt.

– Ikään kuin suomalaisia toimittajia haluttaisiin jollain tavalla vahingoittaa, että se näyttäisi sitten pahalta, Huilaja toteaa jaksossa.

Katso videolta artikkelin yltä tunnelmia Ukrainasta.

Say What – Unelmia Ukrainasta MTV3-kanavalla torstaina 23.11. klo 21.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme