Mainos
Mainos
Say What
Lisätiedot

Say What on uusi, kahdeksanosainen dokumentaarinen sarja, joka kuljettaa katsojan maapallon ympäri mitä erilaisimpiin maisemiin ja kulttuureihin. Journalistit, MTV3-kanavalta entuudestaan tutut Aino Huilaja ja Nina Rahkola matkaavat mantereiden halki ja avaavat aikamme ilmiöitä.

Say What -ohjelmasarjan tositarinat ilahduttavat, häkellyttävät, ravistelevat ja vievät seikkailuun. Sarja avaa myös ovet maailman kauneuteen ja karuuteen kiehtovalla tavalla mielenkiintoisten ihmisten ja pysäyttävien kohtaloiden kautta

Suomalaistoimittaja joutui sairaalaan Thaimaassa: "Tiesin, että tulehdus voi johtaa pahimmillaan verenmyrkytykseen"

Torstaina 21.12. MTV3-kanavalla Say What matkaa ikuisen hymyn maahan, Thaimaan lämpöön. Kuvausreissulla kaikki ei kuitenkaan mennyt aivan suunnitelmien mukaan.

Journalisti Aino Huilajan matka Say What -sarjassa vei tänä syksynä muun muassa Thaimaahan. Odotettu kuvausmatka sai yllättävän käänteen, kun Huilaja huomasi, että hän ei ollut aivan kunnossa.

– Päätä särki, kuume nousi, Huilaja kertaa ensioireitaan.

"Hygieniataso oli aika haastava"

Huilaja osasi suhtautua oireisiin vakavasti, sillä elokuussa Botswanaan toteutetulla Say What -ohjelman kuvausmatkalla hän sai jalkaansa tulehduksen. Thaimaassa puhjenneiden oireiden lisäksi tuo sama jalka alkoi punoittaa ja turvota – aivan tutun tulehduskohdan vierestä

– Osasin hakeutua heti sairaalaan, koska tällä kertaa tiesin, että tulehdus voi johtaa pahimmillaan verenmyrkytykseen, hän kertoo.

– Bangkokissa on onneksi korkeatasoisia kansainvälisiä sairaaloita ja hoito hyvää, niin ei tullut liiallinen koti-ikävä. Kuvausreissukin saatiin lopulta kunnialla loppuun, Huilaja kertoo.

Bakteerin alkuperä on edelleen mysteeri, mutta todennäköisintä on, että se on peräisin Botswanasta – ja sieltä mahdollisesti Kalahariin suuntautuneelta telttareissulta. Bakteerin voi saada myös Suomesta.

– Siellä kun hygieniataso oli aika haastava ja meno sellaista puskissa rymyämistä, että jalkaan saattoi huomaamattani tulla ihorikko, josta bakteeri pääsi livahtamaan ihon alle, Huilaja pohtii.

Jo ennen matkaa Thaimaahan Suomessa  oli selvinnyt, että että kyse oli stafylokokki aureus -bakteerista, joka on yleistymässä suomalaisillakin matkaajilla. Huilaja sai Thaimaassa asianmukaista hoitoa ja toipui.

– Nyt kaiken pitäisi olla kunnossa ja jalkaa saa taas käyttää ihan normaalisti, juosta ja kaikkea!

Jatkossa journalisti aikoo suhtautua entistä vakavammin mahdollisiin terveysongelmiin.

– Itse olen reissaajana aika rämäpää ja ensidiagnoosi tuntuu aina olevan, että kaikki vähän suuremmatkin vaivat menevät itsestään ohi. Vastaisuudessa en ehkä luota tähän ajatukseen enää niin vahvasti. Kaikki ei todellakaan mene itsestään ohi, ja lääkäriin kannattaa hakeutua vieraassakin maassa ajoissa. Samoin matkavakuutukset tulee vastaisuudessa tsekattua tarkemmin lomamatkoillekin, hän toteaa.

Say What – Krokotiilin kyyneleitä MTV3:lla torstaina 21.12. klo 21

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme