Mainos
Mainos
Say What
Lisätiedot

Say What on uusi, kahdeksanosainen dokumentaarinen sarja, joka kuljettaa katsojan maapallon ympäri mitä erilaisimpiin maisemiin ja kulttuureihin. Journalistit, MTV3-kanavalta entuudestaan tutut Aino Huilaja ja Nina Rahkola matkaavat mantereiden halki ja avaavat aikamme ilmiöitä.

Say What -ohjelmasarjan tositarinat ilahduttavat, häkellyttävät, ravistelevat ja vievät seikkailuun. Sarja avaa myös ovet maailman kauneuteen ja karuuteen kiehtovalla tavalla mielenkiintoisten ihmisten ja pysäyttävien kohtaloiden kautta

Uutuussarja kuljettaa katsojia maailman ympäri: "Pääsin sukeltamaan mitä ihmeellisimpiin ihmiskohtaloihin"

Dokumentaarinen uutuussarja Say What -sarja kuljettaa katsojia maailman ympäri MTV3:lla torstaina 9.11. klo 21 alkaen

Say What on uusi kotimainen dokumentaarinen sarja, joka kuljettaa katsojat maapallon ympäri. Journalistit Aino Huilaja ja Nina Rahkola matkaavat mantereiden halki ja avaavat aikamme ilmiöitä. Matka suuntautuvat muun muassa Botswanaan, Intiaan, Ukrainaan ja Grönlantiin.

Luvassa ei ole lomareissu

MTV3-kanavalta jo entuudestaan tutut journalistit Aino Huilaja ja Nina Rahkola matkaavat repun ja kameran kanssa mitä erilaisimpiin kohteisiin. Luvassa ei ole lomareissu, vaan dokumentaarinen ote aikamme ilmiöihin, ihmisiin ja kohtaloihin pitää koko reissun ajan.

– Maailmassa suljetaan rajoja yhä enemmän. Me halusimme lähteä avaamaan niitä. Ulkomaantoimittajana intohimoni on reissaaminen ja ihmisten sekä eri kulttuurien kohtaaminen. Say What -tuotannossa pääsin sukeltamaan mitä ihmeellisimpiin ihmiskohtaloihin ja tarinoihin. Ja vieläpä rautaisen työryhmän kanssa, Aino Huilaja toteaa.

– Say What -sarjan tekeminen on ollut silmiä avaavaa. Lähdin matkaan puhtaasta uteliaisuudesta, halusta ymmärtää heitä, joiden arki näyttää aivan toiselta kuin Helsingin ytimessä, Nina Rahkola jatkaa.

Matkat nostivat myös itse tekijöissä tunteita pintaan.

– Minulle usein rankinta on lähteä, kun toiset jäävät. Tässä ammatissa joutuu ja pääsee usein kohtaamaan oman etuoikeutetun asemansa. Tuntuu pahalta jättää esimerkiksi konfliktin keskellä asuvat ihmiset ja palata itse omaan turvalliseen arkeensa, Huilaja pohtii.

– On helppoa yksinkertaistaa ja yskiä stereotypioita päivästä toiseen, mutta kiinnostavampaa on haastaa omat ajatukset ja kuunnella. Puhumalla kun ei opi mitään, kuuntelemalla kyllä, Rahkola toteaa.

Say What menee pintaa syvemmälle

Say What menee pintaa syvemmälle ja nostaa esiin asioita, joita emme arjessamme näe. Say Whatin matka alkaa Botswanasta, josta löytyy kukoistava heavy metal -skene. Matka jatkuu Intiaan, jossa selvitetään, mistä ovat peräisin länsimaissa suositut hiustenpidennykset. Tämän jälkeen suunnataan Ukrainaan, sodan eturintamaan. Sodasta huolimatta vaimokauppa käy maassa kuumana.

Say What tutustuu myös surffilomakohteena tunnetun Australian vaietumpaan puoleen. Millaista on seksityöläisen arki bordellin kiviseinien takana? Matka jatkuu tämän jälkeen Grönlantiin, Kurdistaniin, Thaimaahan ja Venäjälle. Say What kertoo uskomattomia tositarinoita laatujournalismin keinoin.

Say What MTV3-kanavalla torstaisin klo 21 alkaen 9.11.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme