Mainos
Mainos
Siskot
Lisätiedot

Joukko julkisuudesta tuttuja naisia esittelee televisiokameroille siskonsa ja kertoo sisarussuhteistaan AVA-kanavan uutussarjassa Siskot.

Ivana Helsinki -muotitalon perustajat, sisarukset Paola ja Pirjo Suhonen ryhtyivät yhdessä projektiin, joka poikkeaa heidän tavanomaisesta työstään: kaksikko päätti tehdä yhdessä televisio-ohjelman. Muotitaloa pyörittävien sisarusten mielessä idea oman televisio-ohjelman tekemisestä kypsyi vähitellen. 

Siskot-sarjassa sukelletaan kahdeksan julkisuudesta tutun suomalaisnaisen ja heidän siskojensa maailmaan. Ohjelmassa sisarukset käyvät läpi yhteistä taivaltaan ja miettivät muun muassa sitä, missä asioissa he poikkeavat toisistaan – ja missä asiassa he ovat hyvin samankaltaisia.

Siskot

Uutuussarjan kuvauksissa selvisi yllättävä seikka suomalaisten sisarussuhteista: ”Tuntuu hirveältä ajatukselta”

AVAlla nähdään keväällä 2018 uutuusohjelma Siskot, jossa päästään tutustumaan suomalaisiin siskoksiin.

Siskoista kertovat uutuussarjan taustalla hääräävät Ivana Helsinki -brändistään tutut sisarukset Paola ja Pirjo Suhonen. Kun siskokset etsivät televisio-ohjelmaan sopivia siskoksia, yllättyivät he siitä, kuinka moni lähestytyistä naisista kertoi, ettei voi osallistua ohjelmaan, sillä ei ole missään väleissä siskonsa kanssa. Paola ja Pirjo ovat työskennelleet yhdessä miltei 20 vuotta.

– Monet sanoivat, että eivät ole puhevälissä tai etteivät ole olleet siskonsa kanssa vuosiin tekemisissä. Yllättävän monelta tuli sellainen vastaus. Tämä tietysti herättää ajatuksia. Onko todella niin, että ihmisillä menee nuorella iällä välit niin huonoon jamaan, ettei olla enää missään tekemisissä? Paola pohtii.

– Tuntuu hirveältä ajatukselta, että kivi hiertäisi koko ajan kengässä. Mitä pidempään se kivi hiertää, niin sitä kivuliaammaksi matka muuttuu, Pirjo kuvaa.

”Siinä suhteessa ollaan ehkä kaikkein aidoimmillaan”

Kun kyse on sisarussuhteesta, on suhde usein hyvin rehellinen. Paola ja Pirjo arvelevat, että tämä on yksi syy siihen, miksi niin moni kertoi olevansa huonoissa väleissä siskonsa kanssa. Monesti siskolle tulee puhuttua turhankin suoraan ja tästä voi seurata konflikteja.

– Sisko on usein sellainen ensimmäinen ja viimeinen roskasanko monelle. Toisaalta siinä suhteessa ollaan ehkä kaikkein aidoimmillaan, Paola toteaa.

Pirjo myöntää, että heilläkin on Paolan kanssa ollut joskus todella pahoja riitoja. Välien katkaiseminen ei kuitenkaan ole koskaan ollut varteenotettava vaihtoehto.

– Olemme mekin välillä Paolan kanssa riidelleet niin, että olisi voinut kuvitella, että välit menevät poikki. Meidän on työmme takia kuitenkin pakko selvittää riitamme. En usko, että voisi tulla mitään niin suurta, että me emme sitä voisi selvittää, Pirjo kertoo.

Toisaalta erityisen avoimella kommunikaatiolla voi olla myös äärimmäisen positiivisia vaikutuksia.

– Sisaruus, jos joku on ehdotonta rakkautta. Siinä ei tuomita, eikä siinä tarvitsekaan sosiaalisesti käyttäytyä, vaan siinä uskaltaa olla ihan paljaimmillaan, Paola kertoo.

”Selvittämiseen tarvitaan aina kaksi”

Pirjo uskoo, että yksi syy sisarusten välisiin huonoihin väleihin piilee siinä, ettei haluta kohdata haasteita. 

– Niin surulliselta kuin se kuulostaakin, niin jotkut hakevat sellaista helppoa elämää. Ihmiset eivät yksinkertaisesti jaksa, jos siskon kanssa tulee esimerkiksi epämukava olo, kun toinen esimerkiksi valittaa, vaikka juuri silloin sen ihmisen kanssa pitäisi oikeasti olla tekemisissä, Pirjo toteaa.

– Täytyy muistaa myös se, että siihen selvittämiseen tarvitaan aina kaksi. Se on ihan kauhea tragedia, jos toinen ei vastaa mihinkään puheluihin, viesteihin tai kirjeisiin. Ketään ei voi pakottaa kohtaamaan yhdessä olemista tai selvittämistä, Pirjo toteaa.

Siskot nähdään AVAlla keväällä 2018

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme