Mainos
Mainos
Sunnuntailounas
C Moren suoratoistopalvelussa torstaisin 29.3. alkaen!
Lisätiedot

Sunnuntailounas on erikoisesta perheestä kertova komediasarja, jossa aikuisista lapsistaan etääntynyt isä aloittaa uuden perinteen ja kutsuu vastahakoisen jälkikasvunsa luokseen lounaalle joka sunnuntai.

Sarjan on käsikirjoittanut ja ohjannut Pasilan ja Ihmisten puolueen luoja Atte Järvinen ja päärooleissa nähdään Taneli MäkeläElena LeeveSanttu KarvonenJarkko Niemi ja Samuli Niittymäki. C Moren alkuperäissarja Sunnuntailounas alkaa suoratoistopalvelussa torstaina 29.3. 

Sunnuntailounas

Suomalaiskomedian natsiuniformu ihmetyttää – näyttelijä: "Edustaa kaikkea, mitä en itse edusta"

C Moren alkuperäissarja Sunnuntailounas alkaa 29.3. Sarjassa Santtu Karvosen näyttelemän hahmon natsiuniformu on ehtinyt jo aiheuttaa ihmetystä. 

C Moren uusi sarja Sunnuntailounas on ehtinyt herättää ihmetystä jo ennen kuin sarja on alkanut. Sarjassa Santtu Karvosen näyttelemä Taavi kyynistyy nykymaailmaa kohtaan ja pukeutuu natsiuniformuun provosointimielessä. Sarjan käsikirjoittaja-ohjaaja Atte Järvinen sanoo provosoinnin olevan osa Taavin epätoivoista ja uhriutuvaa kommunikointia.

– Hahmolla on tapana ilmaista vaatteilla, että liberaali maailmanjärjestys on sortanut häntä. Hän pukeutuu erilaisiin asuihin, joilla pyrkii ärsyttämään läheisiään, joilta ei mielestään saa tarpeeksi ymmärrystä. Hänellä on myös hame, intiaanipäähine ja hän on alasti yhdessä jaksossa, Järvinen avaa.

Järvinen sanoo, että hahmon motiivit ovat sarjassa hyvin selkeät, vaikkakin päättömät. Ohjaaja sanoo olevansa yllättynyt, jos joku kokee, että sarjassa käsitellään itse natsiaatetta.

– Kun sarjaa katsoo ja hahmon antaa selittää itsensä, niin katsojalle selviää hyvin hahmon ajatuksenjuoksu. Katsoja voi itse vetää johtopäätöksensä, miksi hahmo tekee näin, mutta se on sarjassa hyvin selkeästi. Se on auennut kaikille, jotka ovat tähän mennessä katsoneet sarjan jaksoja, Järvinen kertoo.

Taavin hahmoa näyttelevä Karvonen sanoo, että aluksi ajatus uniformuun päälle pukemisen absurdiudesta nauratti. Hauskuus kuitenkin katosi hetkeksi, kun näyttelijä veti puvun päälleen.

– Tuli sellainen olo, että eihän tämä ole enää yhtään hauskaa. Onhan se puku pelottava ja edustaa kaikkea, mitä en itse edusta, Karvonen sanoo.

Karvonen myöntää, että puvun käyttöön tottui, sillä Taavin hahmo pukeutuu uniformuun ollakseen provosoiva, eikä siksi, että hahmo olisi natsi.

– Jos sen (puvun) ottaa kontekstista pois, niin sehän kuulostaa hyvin rajulta, mutta ei se komediasarjan yhteydessä mitenkään poikkeuksellisesti nosta päätään, Karvonen perustelee.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat

C Moren alkuperäissarja Sunnuntailounas alkaa 29.3.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme