Mainos
Mainos
Suomen paras palomies
Keväällä 2018 Subilla!
Lisätiedot

Lisää turvallisuudesta: Helpe ja Spek

Suomen paras palomies

Kisa ratkesi – hän on Suomen paras palomies!

Suomen paras palomies -kilpailu huipentui Puijon mäkihyppymäessä.

Finaalikaksikko Antti ja Aki ottivat yhteen viimeisessä tehtävässä Suomen paras palomies -kilpailussa. Kaksikon piti aluksi kavuta pitkä 400 metrin matka mäkimontun pohjalta mäen päälle. Tämän jälkeen kaksikko kiipesi portaita pitkin mäkitorniin. Ensimmäisenä huipulle päässyt pääsi laskeutumaan ensimmäisenä tornista maahan köysien avulla. Ensimmäinen palomies, jonka jalat koskettivat maata, kruunattiin voittajaksi.

Raskas nousu mäen pohjalta söi molemmilta käytännössä kaikki mehut. Lähes pystysuoraksi nouseva mäki on etenkin jaloille todella raskas. Antti selvitti tiensä ensimmäisenä huipulle ja sai kahdeksan sekunnin etumatkan laskeutumiseen.

Antti lähti turvallisin mielin laskeutumiseen ja eteni tasaista vauhtia kohti maata ennen kuin Aki oli päässyt edes aloittamaan takaa-ajon. Antin varma voitto kariutui kuitenkin yllättäen laskeutumisköyden juututtua.

Aki kiisi ilmassa roikkuneen Antin ohi, mutta pian hänen köytensä juuttui samaan tapaan. Antti pääsi perään ja kisa näytti tasaantuvan, kunnes Antin köysi jumiutui taas. Aki sai pidettyä päänsä kylmänä ja laskeutui voittoon.

– Pää ei kerta kaikkiaan enää toiminut siinä laskeutumisessa, Antti manasi. 

Suomen paras palomies on Aki

Voitonjuhla sai luvan alkaa. Sampanja roiskui ja Aki juhli villisti.

– Jokainenhan sen tietää, että ei tässä kukaan ole Suomen paras palomies oikeasti. Suomalaisten palokuntien voimavara onkin, että siellä kukaan ei ole yksin, Aki maalaili voiton jälkeen.

Antti ei antanut tappion lannistaa. Matka oli pitkä ja vaikka lyhyt tikku jäi lopulta käteen piti mies mielensä positiivisena.

– Koen, että tämä kilpailu on antanut minulle paljon. Olen hirveän tyytyväinen, että Aki voitti ja tulin toiseksi. Tämä on ollut todella hieno kokemus, Antti sanoi.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme