Mainos
Mainos
X Factor Suomi
MTV3-kanavalla sunnuntaisin kello 19.30
Lisätiedot

X Factor Suomi on laulukilpailu, jossa etsitään laulajia ja lauluryhmiä, jotka rakastavat esiintymistä, osaavat laulaa, uskovat omiin kykyihinsä ja joissa on sitä suurta menestykseen tarvittavaa tähtipölyä. Ohjelman tuomareina nähdään Michael Monroe, Saara Aalto, Suvi Teräsniska ja Mikael Gabriel.

Roope Salminen laulukilpailuista: "Sillä on paljon väliä, laulaako suomeksi vai englanniksi"

Laulaja ja näyttelijä Roope Salminen uskoo, että suomalaisissa laulukilpailuissa sillä on suuri merkitys, laulavatko kokelaat suomeksi vai englanniksi.

X Factorin finaalissa kilpailevat sunnuntaina 6.5. Tika Liljegren ja Hanna-Maaria Tuomela. Roope Salminen & Koirat -yhtye esiintyi lauluohjelman kolmannessa lähetyksessä. MTV.fin haastattelussa suomeksi itse laulava Roope Salminen totesi, että laulajien olisi tärkeää harkita tarkkaan, mitä kieltä he käyttävät esityksissään.

– Uskon, että sillä on paljon väliä, laulaako suomeksi vai englanniksi. Toki se on aina artistista kiinni, että kumpi itselle sopii. Jos pystyt tulkitsemaan suomenkielisen kappaleen tosi hienosti ja tuomaan siihen jotain omaa ja uutta, se resonoi helpommin Suomen kansaan.

Salminen puhuu suomen kielen puolesta esiintymiskielenä. 

– Suomi on todella kaunis kieli ja meiltä löytyy tosi paljon mageeta suomenkielistä musiikkia. Arvostan tulkintaa tosi paljon enemmän kuin sitä, että joku laulaa jonkun vaikean Sian biisin. Okei, sinulla on makea ääni, mutta mitä sitten? Salminen pohtii.

– Ihmisillä on makeita ääniä ja nykyään keskinkertainenkin laulaja saadaan oikeissa olosuhteissa kuulostamaan tosi hyvältä. Ehkä sellainen aika on ohi, että pelkällä laulutaidolla on merkitystä ja tulkinnalle annetaan enemmän painoarvoa, Salminen jatkaa.

X Factor Suomi -finaali sunnuntaina kello 19.30 MTV3-kanavalla!

Xtra Factor Suomi sunnuntaina kello 21 Subilla!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme