Mainos
Mainos
X Factor Suomi
MTV3-kanavalla sunnuntaisin kello 19.30
Lisätiedot

X Factor Suomi on laulukilpailu, jossa etsitään laulajia ja lauluryhmiä, jotka rakastavat esiintymistä, osaavat laulaa, uskovat omiin kykyihinsä ja joissa on sitä suurta menestykseen tarvittavaa tähtipölyä. Ohjelman tuomareina nähdään Michael Monroe, Saara Aalto, Suvi Teräsniska ja Mikael Gabriel.

Saara Aalto hyppää Simon Cowellin saappaisiin X Factor -tuomarina: ”Tiedän ainakin, miten tulla toiseksi!”

Laulajatähti Saara Aalto on yksi X Factor Suomen tuomareista.

Brittiläiseen formaattiin perustuvassa X Factorissa jatkoon päässeet laulajat jaetaan neljään kategoriaan: tyttöihin, poikiin, yli 25-vuotiaisiin ja yhtyeisiin. Jokaista kategoriaa valmentaa yksi kilpailun tuomareista, jotka ovat rock-ikoni Michael Monroe, X Factor UK:ssa hopeasijan napannut Saara Aalto, kotimaisen musiikin supertähti Suvi Teräsniska sekä suosikkiräppäri Mikael Gabriel.

Saara Aallolle televisio-ohjelman tekeminen on lapsuuden unelmien täyttymys.

– Minulla on lapsesta saakka ollut halu tehdä televisiota. Olen aina laulanut ja tiennyt, että haluan olla laulaja, mutta olen lapsesta saakka kuvannut myös omia televisio-ohjelmia ja pakottanut pikkusiskon näyttelemään niissä. Itse olen sekä näytellyt, kuvannut ja toiminut ohjaajana, Aalto muistelee hymyillen.

Aallolla on laulukilpailuista vankkaa kokemusta. Viimeisin niistä on Iso-Britannian X Factor, johon hän osallistui vuonna 2016. Aalto kipusi tuhansien lahjakkaiden laulajien joukosta finaaliin saakka ja sijoittui kilpailussa lopulta toiseksi.

– Tämä tuntuu niin loogiselta, kun on itse käynyt X Factor -rumban läpi. On ihan sairaan kivaa päästä näkemään tämä kilpailu toiseltakin puolelta. Toki mukaan lähtemiseen vaikutti myös muu tiimi, että Michael, Mikael ja Suvikin ovat mukana. Oli helppo sanoa kyllä, Aalto huokaa.

Aalto on osallistunut vuosien varrella myös muun muassa Uuden musiikin kilpailuun, The Voice of Finlandiin ja Talentiin, joissa erityisesti hopeasija on tullut tutuksi.

– Olen ainakin sellainen mentori, joka tietää, miten tulla toiseksi! Voitosta en ole niinkään varma, mutta olen viisi kertaa tullut toiseksi ja sen kyllä osaan, Aalto nauraa raikuvasti.

Aalto asuu Lontoossa ja matkustaa kuvauksiin sieltä. Vaikka välimatka on pitkä, hän on valmis tekemään kaikkensa antaakseen tukensa tuleville kokelailleen esimerkiksi Skypen avulla. Rohkeana esiintyjänä tunnettu Aalto aikoo ohjeistaa valmennettaviaan muun muassa esiintymiseen ja laulamiseen liittyvissä asioissa.

– Uskon, että olen hyvä mentori. Minusta on ihanaa innostaa ihmisiä, auttaa heitä eteenpäin elämässään ja löytämään sen oman potentiaalinsa. Se on vahvuuteni. Haluan, että laulajani voivat oikeasti nauttia lavalla olemisesta, että he ovat oikeasti itsevarmoja.

Aalto toivoo erityisesti sitä, että X Factorin koelauluissa nähtäisiin mahdollisimman monipuolisia esiintyjiä. Hän nostaa esimerkiksi X Factor UK:sta tutuksi tulleen räppäri Honey G:n, joka jakoi mielipiteet persoonallisilla esityksillään.

– Maailmalla huomasin, että X Factor ei ole pelkästään laulajille, vaan enemmänkin esiintyjille. Tässä etsitään tähteä ja bänditkin ovat mukana. Sitähän ihmiset haluavat katsoakin, että mukana on laulajia, räppäreitä tai mitä ikinä suusta tuleekaan, hän toteaa painokkaasti. 

X Factor Suomi nähdään MTV3-kanavalla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme