Mainos
Mainos
X Factor Suomi
MTV3-kanavalla sunnuntaisin kello 19.30
Lisätiedot

X Factor Suomi on laulukilpailu, jossa etsitään laulajia ja lauluryhmiä, jotka rakastavat esiintymistä, osaavat laulaa, uskovat omiin kykyihinsä ja joissa on sitä suurta menestykseen tarvittavaa tähtipölyä. Ohjelman tuomareina nähdään Michael Monroe, Saara Aalto, Suvi Teräsniska ja Mikael Gabriel.

Suomiräpin supertähti Mikael Gabriel X Factor -tuomaristoon: "Minut saa syttymään intohimoinen artisti"

Suosikkiräppäri Mikael Gabriel pääsee jakamaan osaamistaan eteenpäin X Factor -laulukilpailun tuomarina ja valmentajana.

Suomalaiselle musiikkikentälle etsitään keväällä 2018 uutta tähteä, kun X Factor Suomi pamahtaa ruutuun. X Factorin tuomarikaartissa nähdään rocktähti Michael Monroe, suosikkiräppäri Mikael Gabriel, X Factor UK:ssa upeasti hopealle sijoittunut Saara Aalto sekä kotimaisen musiikin supertähti Suvi Teräsniska.

Brittiläiseen formaattiin perustuvassa X Factorissa laulajat jaetaan koelaulujen jälkeen neljään eri ryhmään. Tytöt, pojat, yli 25-vuotiaat ja yhtyeet saavat kukin oman ryhmänsä, joita valmentaa yksi tuomareista.

Mikael Gabriel uskoo olevansa valmentajana parhaimmillaan sooloartistien kanssa. Hänen vahvuuksiinsa kuuluu etenkin kappaleiden sanoituksien hiominen.

– Varmaan minulla olisi bändeillekin annettavaa, mutta se kuvio ei ole minulle tuttu. Olen aina ollut sooloartisti ja kaikki tietoni perustuvat siihen, millaista on olla yksin valokeilassa. Sillä taas ei ole väliä, valmennanko tyttöjä vai poikia, hän arvioi MTV.fin haastattelussa.

27-vuotias Mikael Gabriel on yksi Suomen suosituimmista räppäreistä ja hänet tunnetaan muun muassa hiteistään Helium, Kipua ja Älä herätä mua unesta. Hän kertoo odottavansa kuumeisesti sitä, millaisia piileviä kykyjä X Factorin koelauluihin saapuu ja mitä neuvoja hän pääsee heille antamaan.

– Päällimmäisenä haluan nähdä millaista tekijää löytyy ja tuoda siihen oman panostukseni. Uskon, että taidoistani ja tiedoistani on heille hyötyä. Pidän tästä ohjelmaformaatista, koska kyseessä ei ole tuomarointiin perustuva ohjelma, vaan pääsemme erityisesti valmentamaan. Minun ei tarvitse haukkua ketään, kun mennään positiivisen kautta, mies iloitsee.

Räppäri etsii lahjakkuuksia yli genrerajojen ja painottaa, ettei tyylilajilla ole väliä. Hän haluaa erityisesti tsempata artistin alkuja ja odottaa innolla uusien artistien kanssa työskentelyä, sekä tietysti uutta musiikkia.

– Minut saa syttymään artisti, jolla on paljon intohimoa. Sellainen, joka luottaa itseensä ja jolla on vahva näkemys siitä, mitä haluaa tehdä, hän kertoo.

– Uskon, että tästä jää elinikäisiä kavereita. Se on kaikkien siistein juttu.

X Factor Suomi nähdään MTV3-kanavalla.  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme