Mainos
Mainos
X Factor Suomi
MTV3-kanavalla sunnuntaisin kello 19.30
Lisätiedot

X Factor Suomi on laulukilpailu, jossa etsitään laulajia ja lauluryhmiä, jotka rakastavat esiintymistä, osaavat laulaa, uskovat omiin kykyihinsä ja joissa on sitä suurta menestykseen tarvittavaa tähtipölyä. Ohjelman tuomareina nähdään Michael Monroe, Saara Aalto, Suvi Teräsniska ja Mikael Gabriel.

Suvi Teräsniska myöntää olevansa X Factor -kokelaan painajainen: "Olen meistä tuomareista tiukin"

X Factor Suomi -polkaistaan käyntiin koelauluilla tänä sunnuntaina. Kokelaan pitää vakuuttaa kolme neljästä tuomarista päästäkseen jatkoon.

Brittiläiseen formaattiin perustuvassa X Factor Suomi -ohjelmassa koelauluihin toivotetaan tervetulleeksi kaikki 16 vuotta täyttäneet ilman reunaehtoja. Koelaulujen jälkeen kokelaat jaetaan neljään eri kategoriaan, jotka ovat tytöt, pojat, yli 25-vuotiaat sekä yhtyeet.

Jokaista kategoriaa alkaa valmentaa yksi kilpailun tuomareista. Tuomarivalmentajina nähdään kotimaisen musiikin supertähti Suvi Teräsniska, rokkikukko Michael Monroe, koko kansan suosikkiräppäri Mikael Gabriel ja kansainvälistäkin menestystä niittänyt Saara Aalto.

Suvi Teräsniska kertoo MTV.fin haastattelussa, että tuomarinelikon henkilökemiat toimivat mainiosti yhteen heti ensimetreiltä alkaen.

– Meidän kesken ei ole ollenkaan sellaista asetelmaa, että kilpailisimme toisiamme vastaan, Teräsniska vakuuttaa.

Alkukarsinnoissa nähdään laulajia ympäri Suomen ja jokaisella on oma tarinansa. Teräsniskan mukaan koelauluissa käytiin läpi suuria tunteita ja osa esityksistä vei hänet täysin muihin maailmoihin.

– Itkin ja nauroin vuoronperään, se vei aika voimakkaasti mukanaan. Toki sekin varmasti vaikutti, että päivät olivat pitkiä. Oli vähän nälkä ja välillä kylmä ja sitten taas kuuma. Olosuhteet herkistävät vielä enemmän. Mutta kun esitys vie mukanaan, hetki on maaginen.

Teräsniska kuitenkin myöntää, että jokainen koelaulaja joutui tekemään parhaansa juuri hänen vakuuttamisekseen.

– Jäin pohtimaan monesti sitä, olisiko kuitenkin pitänyt sanoa kyllä, koska olin aika tiukka. Varsinkin alkukarsinnoissa olin varmaan tiukin meistä kaikista tuomareista, laulaja naurahtaa.

– Koitin ajatella sitä, että siinä tilanteessa täytyy vaan luottaa omaan intuitioon ja fiilikseen, ja seistä mielipiteensä takana.

X Factor alkaa 4.2. alkaen kello 19.30 MTV3-kanavalla!

Xtra Factor Subilla 5.2. alkaen kello 20.30!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme