Mainos
Mainos
X Factor Suomi
MTV3-kanavalla sunnuntaisin kello 19.30
Lisätiedot

X Factor Suomi on laulukilpailu, jossa etsitään laulajia ja lauluryhmiä, jotka rakastavat esiintymistä, osaavat laulaa, uskovat omiin kykyihinsä ja joissa on sitä suurta menestykseen tarvittavaa tähtipölyä. Ohjelman tuomareina nähdään Michael Monroe, Saara Aalto, Suvi Teräsniska ja Mikael Gabriel.

Suvi Teräsniska pestistään X Factorissa: "Annan kilpailijoille neuvoja omien kokemusteni kautta"

Laulajatähti Suvi Teräsniska liittyy X Factor Suomi -kilpailun arvovaltaiseen tuomaristoon.

Keväällä 2018 laulukilpailu X Factorissa metsästetään uutta tähteä musiikkikentille. Kilpailun koelaulut polkaistaan käyntiin syksyllä 2017. Koelaulujen jälkeen kokelaat jaetaan neljään eri ryhmään, tyttöihin, poikiin, yli 25-vuotiaisiin ja yhtyeisiin. Jokaista ryhmää valmentaa yksi kilpailun tuomareista.

Suomen X Factorin tuomarikaartissa nähdään rocktähti Michael Monroe, suosikkiräppäri Mikael Gabriel, X Factor UK:ssa upeasti hopealle sijoittunut Saara Aalto sekä kotimaisen musiikin supertähti Suvi Teräsniska.

28-vuotiaalla Suvi Teräsniskalla on nuoresta iästään huolimatta jo 10 vuoden työkokemus artistin työstä. Yö-yhtyeen taustalaulajana uransa aloittanut Teräsniska on yksi Suomen suosituimmista laulajista ja hänet on palkittu muun muassa Emma-palkinnolla ja Iskelmä-Finlandialla.

Nyt Teräsniska kokee, että hän on ensimmäistä kertaa valmis jakamaan oppejaan eteenpäin.

– Minulla on sen verran takana omaa uraa ja kokemusta, että olen kykenevä auttamaan seuraavaa kokelasta oman uransa alussa, Teräsniska kertoo MTV.fin haastattelussa.

Teräsniska uskoo, että hänen apunsa valmennettaville tulee keskittymään henkiseen puoleen. Hän haluaa opettaa valmennettavilleen erityisesti artistina olemista.

– Haluan antaa neuvoja omien esimerkkieni ja kokemusteni kautta. Mitä kaikkea siitä seuraa, jos voitat kisan ja sinusta tulee levyttävä artisti, joka lähtee keikoille.

– Haluan kertoa siitä, mitä olen itse kokenut ja nähnyt, millaisiin tilanteisiin olen joutunut ja päässyt niistä eteenpäin. Se on tietyllä tavalla karu tie, jolla tulee vastaan kaikenlaisia asioita, Teräsniska kuvailee.

Upeana tulkitsijana tunnettu Teräsniska ei ole itse opiskellut laulua. Siksi hän ei myöskään halua liiaksi puuttua kilpailijoiden laulutekniikkaan.

– En halua mennä sorkkimaan sellaisia asioita, mistä en lopulta kauheasti ymmärrä. Ne asiat, mitä itse teen laulaessa, olen oppinut luontaisesti. En osaa selittää niitä asioita seuraavalle ihmiselle. Toki näen, jos esimerkiksi hengitystekniikassa on jotain perustavanlaatuisia ongelmia, mutta koska en ole itse koskaan ottanut laulutunteja, en edes tiedä, mistä lähteä liikkeelle. En halua opettaa ketään väärin tai antaa vääriä vinkkejä, Teräsniska toteaa.

Koelauluissa Teräsniska aikoo kiinnittää huomionsa kokelaiden piileviin kykyihin. Eniten Teräsniska odottaa kevään 2018 livelähetyksiä.

– Minut saa syttymään sellaiset ihmiset, joista huomaan potentiaalin. Se saattaa olla vähän piilevää tai kilpailija saattaa vielä arastella sen kanssa, mutta se kuitenkin kuplii siellä pinnan alla. Lähden hakemaan sellaista tähtipölyä, hän nauraa.

– Odotan hienoja, visuaalisesti näyttäviä vetoja. Olen ensimmäistä kertaa urallani näin isossa hommassa mukana. Olen tosi onnellinen ja iloinen tästä kunniasta.  

X Factor Suomi nähdään MTV3-kanavalla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme