Mainos
Mainos
X Factor Suomi
MTV3-kanavalla sunnuntaisin kello 19.30
Lisätiedot

X Factor Suomi on laulukilpailu, jossa etsitään laulajia ja lauluryhmiä, jotka rakastavat esiintymistä, osaavat laulaa, uskovat omiin kykyihinsä ja joissa on sitä suurta menestykseen tarvittavaa tähtipölyä. Ohjelman tuomareina nähdään Michael Monroe, Saara Aalto, Suvi Teräsniska ja Mikael Gabriel.

Tuomaristolla on valtaa X Factor -pudotuksissa: ”Siinä tilanteessa emme kommunikoi keskenämme”

X Factor Suomi -ohjelmassa eletään kutkuttavaa vaihetta, kun jäljellä on enää kilpailun neljä parasta laulajaa.

VIDEO: Suvi Teräsniskan tiimissä laulava Henri-Aleksi tulkitsee Samuli Putron kappaleen Olet puolisoni nyt. 

X Factor Suomi -kilpailun finaalinelikossa laulavat yli 25-vuotiaiden tiimin Hanna-Maaria ja Henri-Aleksi, poikien Raid ja tyttöjen Tika. Koko kausi huipentuu sunnuntaina 6. toukokuuta finaalilähetykseen, jossa selviää kilpailun voittaja.

Tuomarivalmentaja Suvi Teräsniska on kisassa vahvoilla, sillä finaalinelikossa on peräti kaksi laulajaa hänen joukkueestaan. Teräsniska kokee, että Hanna-Maaria ja Henri-Aleksi ovat artisteina valmiita paketteja.

– Minulla on valmentajana ehkä ollut jollain tavalla helpompi tehtävä, kun ei ole kauheasti tarvinnut stressata heidän puolestaan. En halua ottaa näiden tyyppien vedoista mitään kunniaa, koska he ovat itse niin varmoja ja tietävät, mitä osaavat ja mihin rajat ja rahkeet riittävät, Teräsniska kuvailee.

– Minun tehtäväkseni on jäänyt lähinnä hermostuksen karsiminen ja jännityksen rauhoittaminen. Se viimeinen tsemppi ja onnentoivotus. Minusta tuntuu, että se on myös asia, mitä he ovat minulta myös hakeneet.

Suorissa lähetyksissä on yleisön äänistä kiinni, ketkä joutuvat pudotusuhan alle. Vähiten ääniä saanut kilpailija putoaa kisasta automaattisesti. Toiseksi ja kolmanneksi vähiten ääniä saaneet kilpailijat sen sijaan astuvat tuomariston eteen, ja tuomareilla on valta päättää, kumpi kisassa jatkaa.

Suvi Teräsniska kertoo, ettei tuomareilla ole aavistustakaan siitä, ketä kollegat aikovat tiukassa paikassa äänestää jatkoon.

– Toki, jos edessä seisoo jonkun oma tiimiläinen, tuomari on aina omiensa puolella. Mutta sen lisäksi siinä on aina kolme tyyppiä, jotka voivat ratkaista kilpailun. Siinä tilanteessa emme kommunikoi keskenämme, vaan sanomme oman rehellisen mielipiteemme.

Tulevana sunnuntaina kisasta putoaa jälleen kaksi kilpailijaa ja viimeisessä lähetyksessä voitosta mittelee kaksi parasta laulajaa.

– Fakta on se, että vain yksi voi voittaa. Kukin tippuu vuorollaan ja juuri sitä olen halunnut omalle tiimilleni korostaa, että nauttikaa näistä lähetyksistä ja hetkistä, Teräsniska huokaa.

X Factor Suomi sunnuntaisin kello 19.30 MTV3-kanavalla!

Xtra Factor Suomi sunnuntaisin kello 21 Subilla!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme