Mainos
Mainos
X Factor Suomi
MTV3-kanavalla sunnuntaisin kello 19.30
Lisätiedot

X Factor Suomi on laulukilpailu, jossa etsitään laulajia ja lauluryhmiä, jotka rakastavat esiintymistä, osaavat laulaa, uskovat omiin kykyihinsä ja joissa on sitä suurta menestykseen tarvittavaa tähtipölyä. Ohjelman tuomareina nähdään Michael Monroe, Saara Aalto, Suvi Teräsniska ja Mikael Gabriel.

Tuomarit kertovat – näistä tekijöistä syntyy X Factor

X Factor Suomi -ohjelman koelauluissa on nähty toinen toistaan upeampia laulajia. Mutta mitä koko kilpailun voittaminen todella vaatii?

Brittiläiseen formaattiin perustuva X Factor Suomi -ohjelma polkaistiin vauhdilla käyntiin helmikuun alkupuolella ja sunnuntaina 18. helmikuuta nähdään jo kolmas koelaulujakso. Koelauluihin on toivotettu tervetulleeksi kaikki räppäreistä bändeihin ja teineistä eläkeläisiin, ja tuomarivalmentajat ovat häkeltyneet kisan kovasta tasosta.

Mutta mikä on X Factor? Entä mitä koko kilpailun voittaminen vaatii?

– X Factor on ihmisen intohimo, joka näkyy jollain tavalla. Kokelaalla on oma juttu, minkä hän uskaltaa näyttää. Se voi olla joku vähän piileväkin juttu, mistä näkee vain vilahduksen, mutta joka tekee tyypistä mielenkiintoisen, tuomarivalmentaja Saara Aalto kuvailee.

Aallon tuomarikollegalla, räppäri Mikael Gabrielilla, on niin ikään tarkka visio siitä, minkälainen on täydellinen X Factor -kokelas.

– Ne ovat tyyppejä, joilla on kyky luoda illuusio, että he ovat enemmän kuin ihmisiä. Ihmisiä, joilla on taito luoda kuva äänellään niin, että sen näkee ja tuntee sisällään. Se on X Factor, MG kertoo.

Vaikka koelauluissa on nähty jo nyt erittäin lahjakkaita esiintyjiä, tuomarivalmentaja Suvi Teräsniska muistuttaa, että pelkästään laulutaito tai kilpailun voittaminen eivät takaa uraa musiikin parissa.

– Persoona, asenne ja palava halu tehdä musiikkia työkseen ja ottaa sen elämäntehtäväkseen. Sitä se vaatii, että oikeasti menestyy. Kilpailun voitto ei takaa tietä tähteyteen automaattisesti. On itsestä kiinni, mitä sen jälkeen tapahtuu, Teräsniska toteaa painokkaasti.


X Factor Suomi sunnuntaisin kello 19.30 MTV3-kanavalla!

Xtra Factor maanantaisin kello 20.30 Subilla!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme