Mainos
Mainos
X Factor Suomi
MTV3-kanavalla sunnuntaisin kello 19.30
Lisätiedot

X Factor Suomi on laulukilpailu, jossa etsitään laulajia ja lauluryhmiä, jotka rakastavat esiintymistä, osaavat laulaa, uskovat omiin kykyihinsä ja joissa on sitä suurta menestykseen tarvittavaa tähtipölyä. Ohjelman tuomareina nähdään Michael Monroe, Saara Aalto, Suvi Teräsniska ja Mikael Gabriel.

Voittaja selviää tänään – tässä ovat X Factor Suomi -finalistit!

X Factor Suomi -kilpailun voitosta kamppaillaan tänään huikeassa finaalilähetyksessä.

VIDEO: Tika mykisti yleisön upealla balladilla

Kevään kuumin musiikkispektaakkeli X Factor Suomi huipentuu tänään sunnuntaina 6. toukokuuta finaalilähetykseen. Kilpailun finaalissa nähdään kaksi kivenkovaa artistinalkua.

Voitosta kamppailevat tyttöjen joukkueessa laulava Tika ja yli 25-vuotiaiden tiimin Hanna-Maaria. Molemmat ovat harrastaneet musiikkia jo pienestä pitäen, mutta toinen heistä on tehnyt musiikkia ammatikseen jo tovin.

Hanna-Maaria on laulanut urallaan muun muassa Saara Aallon taustajoukoissa ja hänen ääntään kuullaan myös Cheekin  Sä huudat -jättihitillä. Laulaja haki mukaan X Factoriin siksi, että hänen soolouransa ei ole vielä toistaiseksi ottanut tuulta siipiensä alle ja levy-yhtiöistä on annettu pakit kerta toisensa jälkeen.

– Minulla on sellainen olo, että tämä on viimeinen mahdollisuuteni, vaikkei se pitäisikään paikkaansa, Hanna-Maaria pohdiskeli MTV.fin haastattelussa ennen livelähetysten alkua.

30-vuotias Hanna-Maaria kertoo saaneensa kokea kantapään kautta musiikkialan raadollisuuden. Hanna-Maarian mukaan useissa tilanteissa ongelmaksi on muodostunut hänen ikänsä.

– Menin 28-vuotiaana yhteen levy-yhtiötapaamiseen. Siellä minulle sanottiin, että sinun olisi pitänyt istua täällä kymmenen vuotta sitten. Maailma on niin vääristynyt ja olen kokenut aivan järkyttävää ikärasismia tällä alalla, hän puhisi.

Saara Aallon mentoroima Tika on hurmannut suomalaiset vahvalla äänellään ja monipuolisilla kappalevalinnoillaan. Tikalta on kuultu kilpailun aikana kaikkea aina räpistä voimaballadeihin.

Mahtavalla asenteella höystetty energiapakkaus puhuu X Factor -lavalla enimmäkseen englantia, koska hänen äidinkielensä on ruotsi. Tika adoptoitiin Nepalista Ruotsiin puolitoistavuotiaana. Hänen biologinen äitinsä kuoli synnytyksessä ja vain vuotta myöhemmin hänen isänsä hukkui tulvassa.

Nyt 25-vuotias laulaja haaveilee urasta muusikkona. Kilpailun aikana hän on oppinut hurjasti uutta esiintymisestä omalta mentoriltaan.

– Saaran valmennuksessa on ollut niin hyvä olla, koska hän pitää meihin jatkuvasti yhteyttä. Olen laulanut yhdessä hänen kanssaan ja on mahtavaa tuntea se, että hän välittää, hän kiitteli MTV.fin haastattelussa.

Kuka vie X Factor Suomi -kilpailun voiton? Se selviää tänään kello 19.30 MTV3-kanavalla!

X Factor Suomi -kilpailun finaali sunnuntaina 6. toukokuuta kello 19.30 MTV3-kanavalla!

Xtra Factor sunnuntaina kello 21 Subilla!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme