Mainos
Mainos
X Factor Suomi
MTV3-kanavalla sunnuntaisin kello 19.30
Lisätiedot

X Factor Suomi on laulukilpailu, jossa etsitään laulajia ja lauluryhmiä, jotka rakastavat esiintymistä, osaavat laulaa, uskovat omiin kykyihinsä ja joissa on sitä suurta menestykseen tarvittavaa tähtipölyä. Ohjelman tuomareina nähdään Michael Monroe, Saara Aalto, Suvi Teräsniska ja Mikael Gabriel.

X Factor -yhtye välirikon partaalla kesken kilpailun: ”Olin jo lopettamassa koko jutun”

X Factor Suomi -ohjelman suorat lähetykset polkaistaan käyntiin tulevana sunnuntaina 15. huhtikuuta. Lavalle nousee muun muassa energiaa pursuava SANA-duo, jonka matka ohjelman kärkikahdeksikkoon on ollut pitkä ja vaiheikas.

X Factor Suomi on edennyt vihdoin kutkuttavaan vaiheeseen, jossa kilpailijat pääsevät esittelemään taitojaan liveyleisön edessä. Kaikkiaan kahdeksan kilpailijaa ovat selvittäneet tiensä läpi koelaulujen, bootcampin, neljän tuolin haasteen ja tuomarien tapaamisen ja jokaisesta tiimistä mukana on kaksi esiintyjää.

SANA-räppiduossa yleisöä viihdyttävät Sanna Rönnberg ja Laura ”Rela” Wäre. Kaksikolta on kisan aikana kuultu niin omaa musiikkia kuin tulkintoja Mikael Gabrielinja Haloo Helsingin hiteistä.

Väsymys ja kilpailun paineet ovat koetelleet Sannan ja Relan välejä. Kovapäinen ja räiskyvä kaksikko otti yhteen kilpailun aikana ensimmäistä kertaa, ja loppu oli lähellä.

– Tuolihaasteen jälkeen välillemme tuli eripuraa ja kitkaa. En ole satavarma mistä se lähti, mutta ainakin biisivalintojen kanssa olimme aivan nokat vastakkain. Olin jo lopettamassa koko jutun. Se riistäytyi ihan käsistä, Sanna kuvailee.

– Biisivalinnoista se lähti, kun sanoin aika tujusti mielipiteeni. En kuitenkaan ollut missään vaiheessa lopettamassa. Ajattelin, että riidellään aikamme ja sitten, kun on riidelty tarpeeksi ja saatu lopputulos kasaan, niin mennään sillä eteenpäin, Rela toteaa puolestaan.

Sanna ja Rela saivat kuitenkin välinsä kuntoon. Samalla heidän ystävyytensä syveni.

– Riita vahvisti meitä tosi paljon, koska emme ole riidelleet koskaan aiemmin. Se tasapainotti duoamme, ja saimme hirveästi hyviä ideoita jatkoa varten. Ne asiat eivät olisi tulleet puheeksi ilman riitaa, Sanna huomauttaa.

– Bändihommat ovat vähän kuin parisuhde, tätä juttua pitää hoitaa, kaksikko nauraa.

Kohti suoraa lähetystä

Sanna ja Rela ovat kokeneita esiintyjiä, joita suora lähetys ei niinkään hetkauta. Sanna toteaa, että ainoa asia, mikä jännitystä lisää tavalliseen keikkaan verrattuna, ovat lukuisat kamerat.

– Kun räppään, keskityn räppäämiseen ja esiintymiseen. Nyt pitää miettiä vielä, että mihin kameraan sitä katson ja mihin kävelen. Siitä tulee tosi vaikeaa, Sanna arvioi.

– Sen näkee sitten sunnuntaina, miten käy!

X Factor Suomi sunnuntaisin kello 19.30 MTV3-kanavalla!

Xtra Factor Suomi sunnuntaisin kello 21 Subilla!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme