Mainos
Mainos

109 vuotta täyttänyt Tyyne sai kirjeen presidentiltä – "Omalla työllänne olette olleet mukana rakentamassa itsenäistä maatamme"

Ulvilassa asuva Tyyne Hinkkala ei yleensä helpolla herkistele. Hänelle on kertynyt jo enemmän ikää kuin itsenäiselle Suomelle.

Juuri 109 vuotta täyttänyt Hinkkala sai syntymäpäiväkirjeen tasavallan presidentiltä Sauli Niinistöltä.

– Omalla työllänne olette olleet mukana rakentamassa itsenäistä maatamme, Hinkkala lukee kirjettä hieman herkistyen.

Tyynen pitkän iän salaisuuksia ovat ainakin sauna ja se, että hän virkkaa joka päivä kaposella koukulla ja ohuella langalla. Kun muistia pitää vetreyttää, silloin Tyyne lausuu Aapiskukon vuodenaikalorun.

– Tammikuussa talvi tuima, kylmä pohjoinen puhuri. Helmikuu on tuiskun tuoja, kirouksien kierittäjä. Maaliskuussa hanget hyvät, sukset kelkat kiitäväiset. Huhtikuu on kevään poika, voittaja vilun vihaisen, Tyyne lausuu.

Presidentti Niinistön ja rouva Jenni Haukion viesti kokonaisuudessaan:

Arvoisa Tyyne Hinkkala,

Sydämelliset onnittelumme 109-vuotispäivänne johdosta!

Vietämme juhlavuotta. Te omassa elämässänne ja koko Suomi itsenäisyyden ajassa. Omalla työllänne olette ollut mukana rakentamassa itsenäistä maatamme. Jälkipolvet eivät tule unohtamaan toimianne Suomen ja suomalaisten hyväksi.

”Se mikä on pysyväistä ja antaa elämälle arvon, ei ole maine, ei ylistykset, se on tehtävä, olkoon suuri tai pieni, jonka hyväksi olemme eläneet.”

     – Z. Topelius –

Syntymäpäiväonnittelumme lisäksi haluamme lämpimästi kiittää Teitä kaikista toimistanne isänmaan puolesta.

​​​​​​​Katso MTV Uutisten tapaaminen Tyynen kanssa videolta!

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme