Mainos
Mainos

135 Bulgarian romania lähetettiin maasta

Poliisi palautti kotimaahansa 135 bulgarialaista, jotka olivat etnisen taustansa vuoksi hakeneet Suomesta turvapaikkaa.

Bulgarialaisten turvapaikanhakijoiden virta Suomeen alkoi viime kesänä ja päättyi poliisin palauttaessa edellisen suuren hakijajoukon maaliskuun puolivälissä. Turvapaikan hakijat ovat oleskelleet eri puolilla maata sijaitsevissa vastaanottokeskuksissa ja odottaneet päätöstä turvapaikkahakemuksiinsa. Toistaiseksi kenellekään Bulgarian romaneista ei ole myönnetty turvapaikkaa tai suojelun tarpeeseen perustuvaa oleskelulupaa.

Helsingin kihlakunnan poliisilaitos vastaa käännytyspäätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden maasta poistamisen koordinoinnista ja kustannuksista. Suomi on hyväksynyt Dublinin yleissopimuksen, jonka mukaan valtio jossa turvapaikkaa on haettu vastaa turvapaikkahakemuksen käsittelystä ja myös kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden henkilöiden maasta poistamisesta. Osa turvapaikkaa hakeneista romaneista ei jäänyt odottamaan käännyttämisen täytäntöönpanoa vaan poistui maasta omille teilleen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot