Mainos
Mainos

150 000 vailla lämpöä Turussa

Noin 150 000 ihmistä on jäänyt Turussa ilman lämpöä kaukolämpöputken rikkoutumisen takia illalla. Turun Energia arvioi, että vian korjaamiseen kuluu koko yö.

Osaan talouksista lämmönjakelun arvellaan palautuvan normaaliksi yöllä noin kello kahteen mennessä. Päivystävä palomestari arvelee, että ydinkeskustan talouksiin lämpö saadaan vasta aamulla. Putkiturma sattui iltaseitsemän aikoihin.

Kaukolämmitetyissä taloissa asuvia on kehotettu käyttämään lämmintä vettä vain välttämättömiin tarpeisiin. Myös ikkunoiden ja ovien turhaa aukomista on pyydetty välttämään lämmön karkaamisen estämiseksi.

Turussa oli illalla pakkasta noin kymmenen astetta.

Hätäkeskus on saanut kymmeniä puheluita huolestuneilta asukkailta, jotka pelkäsivät kellareidensa putkien jäätymistä. Myös liikeyritysten omistajat ovat olleet huolissaan liikkeistään.

Palokunta päivystää yön yli mahdollisten putkirikkojen vuoksi.

Putkirikko katkaisi liikenteen Turun keskustassa. Tuhansia litroja vettä valui kadulle Aurakadun ja Linnankadun kulmassa, ja poliisi sulki risteyksen liikenteeltä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme