Mainos
Mainos

16 aikuista saa korvauksia narkolepsiasta

Lääkevahinkovakuutuspooli on päättänyt odotetusti myöntää korvauksia sikainfluenssarokotteen takia narkolepsiaan sairastuneille aikuisille.

Jo 16 aikuiselle on tehty myönteinen korvauspäätös. Osa hakemuksista on vielä käsittelyssä ja niistä on pyydetty lisäselvityksiä. Yhtään hakemusta ei ole hylätty.

Nyt tehdyt korvauspäätökset ovat ensimmäiset uudet ratkaisut aikuisten narkolepsiatapauksista. He ovat kaikki yli 19-vuotiaita.

Korvausten suuruus on määritelty samoin periaattein kuin lasten ja nuorten tapauksissa.

Aikuiset voivat saada myös korvauksia ansionmenetyksistä.

Lääkevahinkovakuutuspoolin mukaan kulu- ja ansionmenetyskorvaukset ratkaistaan tapauskohtaisesti.

Kokonaisuudessaan korvauksen saannin keskeisin ehto on, että narkolepsiaoireet ovat alkaneet kahdeksan kuukauden kuluessa rokotuksesta.

Aikuisten tapaukset käsiteltiin uudelleen, kun kävi ilmi, että Pandemrix-rokotteen saaneilla aikuisilla oli 3-5-kertainen riski sairastua narkolepsiaan rokottamattomiin verrattuna.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot