Mainos
Mainos

16 sutta sai pannan kaulaansa talven aikana

Luonnonvarakeskus (Luke) on kuluneena talvena pannoittanut kaikkiaan 16 sutta. Pannoituksia tehtiin Kainuussa, Pohjois-Karjalassa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Pohjois-Savossa.

Uusista pantasusista valtaosa eli 14 oli yleensä reviirillään pysyvästi asuvia aikuisia susia. Nuoria, tavallisesti synnyinreviiriltään poisvaeltavia susia joukossa oli kaksi.

Susien gps-lähettimien antamaa paikannustietoa käytetään hyväksi susikannan seurannan kehitystyössä ja suden elintapojen tutkimuksessa. Pantatietoja voidaan käyttää myös myönnettäessä poikkeuslupia esimerkiksi vahinkoa aiheuttavan yksilön seuraamiseen.

Paikannustietojen avulla voidaan Luken mukaan myös vähentää riskiä, että metsästyksessä käytettävä koira joutuu suden hyökkäyksen kohteeksi.

Arvion mukaan Suomessa oli maaliskuun 2017 alussa 150–180 sutta.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot