Mainos
Mainos

170 000 lasta elää yhden vanhemman perheessä

Suomessa on 115 000 yhden vanhemman perhettä ja niissä elää noin 170 000 lasta. Kahdeksallatoista prosentilla lapsiperheistä on vain yksi vanhempi, Yksinhuoltajien ja yhteishuoltajien liiton liittokokous muistuttaa.

Yhden vanhemman perheiden pitäisi voida elää taloudellisesti, sosiaalisesti ja oikeudellisesti yhdenvertaisina muiden perheiden kanssa, liiton edustajat vaativat kokouksessaan Lappeenrannassa viikonvaihteessa. Liitto painottaa ensi vuoden toiminnassaan vanhempien vastuuta ja riittävien resurssien antamista kasvatustyöhön. Se haluaa laajentaa vanhemmuuden käsitteen todelliseksi yhteisvastuuksi uudesta sukupolvesta.

Liittokokous ulotti kannanotossaan perheiden yhdenvertaisuuden koskemaan koko Eurooppaa.
-Hyvän perhepolitiikan keskeisenä pilarina on tasa-arvo. Sen toteutumista on edistettävä kaikessa EU:n päätöksenteossa. Hyvä sosiaaliturva ja koulutuksellinen tasa-arvo luovat pohjan onnelliselle lapsuudelle ja vastuulliselle vanhemmuudelle Euroopassa, liiton kannanotossa todetaan.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme