Mainos
Mainos

170 000 yhä pimeydessä - sähkölinjoissa vakavia rakenteellisia vaurioita

Ilman sähköä on vielä ainakin 170 000 kotitaloutta ympäri maan. Sähköyhtiöt arvelevat kuitenkin, että tämän päivän aikana tilanne helpottuu oleellisesti.

Ongelmia on tällä hetkellä eniten Itä-Suomessa, jossa edelleen ainakin 75 000 taloutta on ilman sähköä.

Fortum sai yön aikana palautettua sähköt 21 000 talouteen Satakunnassa, Lounais-Suomessa ja Etelä-Suomessa. Edelleen alueilla on kuitenkin 60 000 taloutta sähköttä.

Myös Hämeessä, Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa on ainakin parikymmentä tuhatta taloutta ilman sähköä.

Fortum jatkaa viankorjausta täydellä teholla aamulla.

– Tämän päivän aikana saadaan kymmeniä tuhansia asiakkaita takaisin sähkönjakelun piiriin, mikäli uusia vaurioita sähköverkkoihin ei synny, käyttöpäällikkö Jörgen Dahlqvist Fortumista arvioi.

Suur-Savon Sähkön alueella kokonaisia taajamia on ollut ilman sähköä, esimerkiksi Imatra ja Rantasalmi olivat illalla pääosin pimeinä, kertoi Joensuusta toimittaja Keimo Lehtiniemi:

– Kyllä täällä on hattu tänään heilunut kiitettävästi, varsinkin illansuussa tuulet olivat hyvin voimakkaita.

Savon Voimalla on lähes 23 000 taloutta ilman sähköä eri puolilla verkkoaluetta. Vikoja on tasaisesti kaikkialla, mutta taajamista ilman sähköä ovat vielä Karttula sekä Vehmersalmi.

Pohjois-Karjalan Sähkön verkko on Lehtiniemen mukaan kärsinyt erittäin vakavia rakenteellisia vaurioita.

– Tiistai oli selvästi tapaninpäivää pahempi Itä-Suomessa. Pohjois-Karjalan sähköstä kerrottiin, että kyseessä on yhtiön historian pahin talvihäiriö.

Kaikkiaan Tapaninpäivänä riehunut myrsky ja sitä seuranneet puuskaisen tuulen rintamat ovat tehneet suuria tuhoja sähköverkkoon. Paikoitellen sähköverkkoa pitää rakentaa kokonaan uudelleen.

Vikojen korjaus ja sähköjen palauttaminen asiakkaille tulee kokonaisuudessaan kestämään pitkään, ja etenkin haja-asutusalueilla viankorjaus voi kestää päiviä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme